MASSINI, Roberto
 Distribuzione geografica
Continente #
NA - Nord America 2.921
EU - Europa 2.262
AS - Asia 2.090
SA - Sud America 413
AF - Africa 133
OC - Oceania 3
Continente sconosciuto - Info sul continente non disponibili 2
Totale 7.824
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 2.725
SG - Singapore 801
CN - Cina 774
DE - Germania 522
IE - Irlanda 411
UA - Ucraina 350
BR - Brasile 318
FI - Finlandia 254
SE - Svezia 251
CA - Canada 174
HK - Hong Kong 167
VN - Vietnam 163
IT - Italia 142
GB - Regno Unito 129
NL - Olanda 85
ZA - Sudafrica 82
AR - Argentina 44
IN - India 41
TR - Turchia 34
FR - Francia 32
RU - Federazione Russa 29
CI - Costa d'Avorio 26
BD - Bangladesh 21
EC - Ecuador 18
BE - Belgio 17
MX - Messico 15
IQ - Iraq 14
IR - Iran 14
PL - Polonia 11
CO - Colombia 9
ES - Italia 9
TN - Tunisia 9
ID - Indonesia 7
JP - Giappone 7
PE - Perù 7
PY - Paraguay 6
SA - Arabia Saudita 6
MA - Marocco 5
PK - Pakistan 5
RO - Romania 5
VE - Venezuela 5
AT - Austria 4
CL - Cile 4
TT - Trinidad e Tobago 4
UZ - Uzbekistan 4
AE - Emirati Arabi Uniti 3
AU - Australia 3
AZ - Azerbaigian 3
EG - Egitto 3
IL - Israele 3
JO - Giordania 3
KE - Kenya 3
NP - Nepal 3
AM - Armenia 2
BG - Bulgaria 2
EU - Europa 2
KR - Corea 2
KZ - Kazakistan 2
LT - Lituania 2
MY - Malesia 2
OM - Oman 2
PA - Panama 2
UY - Uruguay 2
AL - Albania 1
BH - Bahrain 1
BY - Bielorussia 1
CH - Svizzera 1
DO - Repubblica Dominicana 1
DZ - Algeria 1
EE - Estonia 1
GA - Gabon 1
KH - Cambogia 1
LB - Libano 1
LK - Sri Lanka 1
LV - Lettonia 1
MD - Moldavia 1
NG - Nigeria 1
PH - Filippine 1
PS - Palestinian Territory 1
PT - Portogallo 1
SN - Senegal 1
TG - Togo 1
TH - Thailandia 1
Totale 7.824
Città #
Dublin 411
Singapore 382
Jacksonville 374
Chandler 310
Santa Clara 269
Ashburn 250
Beijing 243
Munich 242
Hong Kong 167
Dearborn 159
Montréal 118
Mcallen 107
Boardman 100
San Mateo 96
Nanjing 93
Johannesburg 80
Bremen 78
Princeton 77
Dallas 75
New York 71
Ann Arbor 63
Ho Chi Minh City 52
Hanoi 47
Wilmington 47
Toronto 45
Shenyang 38
Shanghai 34
Los Angeles 33
Hefei 32
Parma 32
Kunming 31
Düsseldorf 30
Nanchang 30
Izmir 28
Abidjan 26
Helsinki 26
São Paulo 24
Hebei 22
Marseille 21
Buffalo 18
Changsha 18
Des Moines 18
Brussels 17
Moscow 16
Augusta 15
Leawood 15
Rio de Janeiro 15
Seattle 15
Woodbridge 15
Bengaluru 14
Jiaxing 13
Jinan 13
Tianjin 13
Norwalk 12
Chicago 11
Redondo Beach 9
San Francisco 9
Biên Hòa 8
Haiphong 8
Milan 8
Warsaw 8
Da Nang 7
Guayaquil 7
Quito 7
Tokyo 7
Ardabil 6
Brasília 6
Columbus 6
Cuiabá 6
Fremont 6
Hangzhou 6
Monmouth Junction 6
Ninh Bình 6
Brooklyn 5
Chengdu 5
Council Bluffs 5
Curitiba 5
Denver 5
Manaus 5
Manchester 5
Modena 5
Montreal 5
Ribeirão Preto 5
Stockholm 5
The Dalles 5
Zhengzhou 5
Can Tho 4
Chennai 4
Cluj-Napoca 4
Fuzhou 4
Hải Dương 4
London 4
Mexico City 4
Osasco 4
Pannarano 4
Rome 4
Tashkent 4
Amman 3
Annapolis 3
Anápolis 3
Totale 4.845
Nome #
Simulation and experimental validation of simultaneous heat and mass transfer for cooking process of Mortadella Bologna PGI 605
An experimenthal approach for the estimation of apparent thermal diffusivity in frozen food 173
Baking of fresh and frozen potato by multistage cooking cycles: effect on selected properties and yield 145
Effect of superheated water cooking on some textural characteristics of cuttlefish (Sepia officinalis) 133
Aspetti metodologici e strumentali ritenuti critici per la progettazione ed il controllo di un metodo di simulazione dei processi di sterilizzazione termica 131
Apparent thermal diffusivity estimation for the heat transfer modeling of pork loin under air/steam cooking treatments 127
An innovative mathematical method for the thermal diffusivity estimation and thermal process modelling. 125
Autoxidation of packed almonds as affected by Maillard reaction volatile compounds derived from roasting 122
Controllo statistico di processo applicato ad una linea di confezionamento di gnocchi in vaschette plastiche 121
Application du procédé d’extrusion aux farines grasses: cas de la farine d’almande 120
Evaluation of Pasta Thermal Treatment By Determination of Carbohydrates, Furosine, and Color Indices 120
Controllo statistico di processo applicato ad una linea di confezionamento di gnocchi in vaschette plastiche 117
Caratterizzazione organolettica della pasta in funzione delle modalità di essiccamento 114
The effect of different convection cooking methods on the instrumental quality and yield of pork Longissimus dorsi 113
Effects of drying processing on the Maillard reaction in pasta 111
Effetti del condizionamento sulla shelf life di semi oleosi. Studio sulla mandorla 111
Sieroproteine del latte: caratterizzazione tecnologica e possibilità di impiego in prodotti da forno. 111
Effect of equivalent thermal treatments on the colour and the antioxidant activity of tomato purees 111
Determinazione della diffusività termica di alcuni prodotti alimentari: metodo basato sulla minimizzazione dell’errore tra temperatura sperimentale e temperatura calcolata 108
A quick method for thermal diffusivity estimation: Application to several foods 108
Real-time estimation of slowest heating point temperature and residual cooking time by coupling multipoint temperature measurement and mathematical modelling: Application to meat cooking automation 108
Heat treatment of fluid foods in a shell-and-tube heat exchanger: comparison between smooth and helically corrugated wall tubes 106
Effect of the rheological behaviour on the performance of a shell and tube heat exchanger equipped with helically corrugated tubes 106
Le origini dell'industria alimentare e meccano-alimentare nel parmense / The origin of the food and food machinery industry in and around Parma 105
Studio sul processo di estrusione applicato a farina di semi oleosi 103
The study of acidifying blanching of pickled "Cicorino" leaves using Response Surface Methodology 102
Trattamenti termici di pasta e prodotti da forno: valutazione di indici chimici e colorimetrici 99
La risorsa conoscenza per l’innovazione alimentare competitiva e sostenibile / The knowledge re source for a competitive and sustainable food innovation 99
An innovative mathematical method for the thermal diffusivity estimation and thermal process modelling. 97
Experimental determination of thermal diffusivity using a numerical technique to solve heat transfer equation in conductive foods 97
The effect of different cooking methods on the instrumental quality of potatoes (cv. Agata) 96
Il controllo dei contaminanti fisici per garantire la conformità igienica dei prodotti alimentari 95
FMECA approach to product traceability in the food industry 95
“La dieta mediterranea” Quaderno 4 del kit didattico per insegnanti “Cultura che nutre” 94
Effetto delle alte pressioni sulla reazione di Maillard e sull’ossidazione lipidica in sistemi modello emulsionati 92
Evaluation of thermal treatment markers in wheat flour-derived products cooked in conventional and in low-emissivity ovens 91
Nuove tecnologie di produzione: per Novel Foods o come Novel Foods 91
Validation of aseptic packing machines 90
Validazione di un programma di simulazione numerica di trattamenti termici conduttivi 89
Flow diversion in aseptic processing and packaging systems: how guidelines allow avoiding bad design 89
Mathematical Modelling of Heat Transfer in Mortadella Bologna PGI during Evaporative Pre-Cooling 88
Sviluppo di un analogo di formaggio spalmabile a base di avena: studio preliminare 88
Estrapolazione di simulazioni di laboratorio alle condizioni di sterilizzazione termica per prodotti alimentari confezionati 87
Mathematic modelling of the effects of temperature, pH, NaCl and aw on the proteolytic and lipolytic activities of cheese-related lactic acid bacteria by quadratic response surface methodology 87
Pecorino of Appenino Reggiano cheese: evaluation of ripening time using selected physical properties 87
“La dieta mediterranea” Quaderno 4 del kit didattico per insegnanti “Cultura che nutre” 87
Effects of high pressure treatments on olive oil oxidation and Maillard reaction in model and food systems 86
Effects of heated glucose-fructose-glutamic acid solutions on the growth of Bacillus stearothermophilus 86
Preliminary investigation on the characterization of durum wheat flours coming from some areas of south Italy by means of 1H High-Resolution Magic Angle Spinning Nuclear Magnetic Resonance 85
Response surface methodology applied to the study of some factors affecting the Maillard reaction 84
Food Hygiene in aseptic processing and packaging system: a survey in the Italian food industry 84
Valutazione delle condizioni igieniche della lavorazione e del pescato nella marineria di Manfredonia 83
Industrial chilling of pork legs for Parma ham production: temperature fields and microbial growth simulation 83
Industria alimentare italiana: quali prospettive di ricerca e sviluppo? – Prima parte 82
The influence of Heat Treatments on the Antioxidant Properties of Foods 82
Sulle tracce del maiale - Linee guida per l'applicazione e la certificazione di un sistema di rintracciabilità di filiera conforme alla norma UNI 10939:2001 nella filiera suina 82
Study of the effects of temperature, pH and NaCl on the peptidase activities of non-starter lactic acid bacteria (NSLAB) by quadratic response surface methodology. 82
The effect of fruit processing and enzymatic treatments on pomegranate juice composition, antioxidant activity and polyphenols content 81
Procedure for checking conformity to regulations and standards to ensure food safety and process optimization in continuous thermal processing plants 80
Shelf-life extension of fresh-like ready-to-use pear cubes 80
Uso di farine non convenzionali per la produzione di cereali da prima colazione: studio sui pretrattamenti enzimatici II 80
Sviluppo di un analogo di formaggio spalmabile a base di avena: Studio preliminare 79
Industria alimentare italiana: quali prospettive di ricerca e sviluppo ? - Seconda parte 77
Preventing enzymatic browning of potato by microwave blanching 76
Oxidative stability of the lipid fraction in roasterd coffee 76
Study of thermal diffusivity of multiphase low acid sauces 76
L'evoluzione tecnologica delle macchine 73
Maillard reaction and lipid oxidation interactions as affected by temperature. 72
Influence of total solid concentration and temperature on the changes in redox potential of tomato pastes 72
Sulle tracce del maiale - Linee guida per l'applicazione e la certificazione di un sistema di rintracciabilità di filiera conforme alla norma UNI 10939:2001 nella filiera suina 70
Effetto di diverse condizioni termoigromatriche nello stoccaggio post-stagionatura di alcuni tipi di salame 69
Pomegranate Market, Production Trend and Technology Innovation 68
Salatura sotto vuoto di formaggio tipo caciotta: confronto con metodica tradizionale 66
Prospettive di R&S per l’industria alimentare 64
Italian salami production by different pork cuts: utilization of an algorithm procedure for the estimation of the final quality 62
Il ruolo della tecnologia alimentare – The role of food technology 61
Effetto di soluzioni riscaldate di glucosio-fruttosio-acido glutammico sullo sviluppo di Bacillus stearothermophilus 60
Maillard reaction and lipid oxidation interactions as affected by temperature 60
null 31
Totale 7.846
Categoria #
all - tutte 26.046
article - articoli 0
book - libri 0
conference - conferenze 0
curatela - curatele 0
other - altro 0
patent - brevetti 0
selected - selezionate 0
volume - volumi 0
Totale 26.046


Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2020/2021354 0 0 0 0 0 2 77 1 102 6 163 3
2021/2022347 4 4 0 7 11 3 54 75 10 45 32 102
2022/20231.312 159 93 49 94 165 129 7 70 503 2 21 20
2023/2024409 30 44 6 5 29 129 28 36 8 18 20 56
2024/20251.480 36 91 106 58 230 180 17 36 172 175 111 268
2025/20261.599 264 284 329 330 371 21 0 0 0 0 0 0
Totale 7.846