BACCI, Cristina
 Distribuzione geografica
Continente #
EU - Europa 5.413
NA - Nord America 4.870
AS - Asia 2.769
SA - Sud America 298
AF - Africa 44
OC - Oceania 9
Continente sconosciuto - Info sul continente non disponibili 4
Totale 13.407
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 4.746
IT - Italia 1.386
CN - Cina 1.167
SG - Singapore 870
IE - Irlanda 827
SE - Svezia 759
FI - Finlandia 713
DE - Germania 515
UA - Ucraina 490
HK - Hong Kong 414
BR - Brasile 261
NL - Olanda 199
TR - Turchia 156
FR - Francia 110
CA - Canada 95
GB - Regno Unito 93
AT - Austria 87
RU - Federazione Russa 63
BE - Belgio 57
CI - Costa d'Avorio 30
IN - India 28
ID - Indonesia 21
BD - Bangladesh 16
MX - Messico 15
PK - Pakistan 15
CH - Svizzera 13
ES - Italia 13
PT - Portogallo 13
RO - Romania 13
LT - Lituania 11
CZ - Repubblica Ceca 9
PL - Polonia 9
UZ - Uzbekistan 9
AR - Argentina 8
AU - Australia 8
PE - Perù 8
DO - Repubblica Dominicana 7
IQ - Iraq 7
CO - Colombia 6
GR - Grecia 6
JP - Giappone 6
KZ - Kazakistan 6
VN - Vietnam 6
AE - Emirati Arabi Uniti 5
EC - Ecuador 5
HU - Ungheria 5
SA - Arabia Saudita 5
TH - Thailandia 5
AZ - Azerbaigian 4
BO - Bolivia 4
JO - Giordania 4
KG - Kirghizistan 4
PH - Filippine 4
ZA - Sudafrica 4
AL - Albania 3
EU - Europa 3
KE - Kenya 3
LV - Lettonia 3
NG - Nigeria 3
NO - Norvegia 3
NP - Nepal 3
VE - Venezuela 3
AM - Armenia 2
BG - Bulgaria 2
DK - Danimarca 2
EE - Estonia 2
EG - Egitto 2
HR - Croazia 2
OM - Oman 2
PA - Panama 2
PR - Porto Rico 2
SI - Slovenia 2
SK - Slovacchia (Repubblica Slovacca) 2
TN - Tunisia 2
CL - Cile 1
GE - Georgia 1
HN - Honduras 1
IL - Israele 1
IR - Iran 1
JM - Giamaica 1
KR - Corea 1
LA - Repubblica Popolare Democratica del Laos 1
LK - Sri Lanka 1
LU - Lussemburgo 1
MY - Malesia 1
NZ - Nuova Zelanda 1
PY - Paraguay 1
TJ - Tagikistan 1
TM - Turkmenistan 1
TT - Trinidad e Tobago 1
TW - Taiwan 1
UY - Uruguay 1
XK - ???statistics.table.value.countryCode.XK??? 1
Totale 13.407
Città #
Dublin 824
Chandler 731
Singapore 606
Jacksonville 540
Santa Clara 449
Hong Kong 411
Ashburn 355
Beijing 311
Dearborn 299
Boardman 213
Parma 169
Nanjing 168
Princeton 143
Ann Arbor 135
Izmir 126
Munich 123
Shanghai 123
Helsinki 116
San Mateo 115
Bremen 96
Wilmington 93
New York 82
Rome 74
Toronto 71
Vienna 66
Los Angeles 64
Nanchang 60
Hefei 55
Milan 52
Jinan 51
Kunming 51
Moscow 49
Brussels 45
Shenyang 45
Des Moines 38
Jiaxing 38
Hebei 35
Abidjan 30
Woodbridge 27
Changsha 26
Turku 26
Bologna 24
Naples 23
Tianjin 21
Seattle 20
Florence 19
São Paulo 19
Chicago 17
Guangzhou 17
The Dalles 17
Dallas 16
Modena 16
Ottawa 16
Norwalk 15
Rio de Janeiro 15
Columbus 14
Kocaeli 14
Nuremberg 14
Padova 14
Jakarta 13
Torino 13
Zhengzhou 13
Fremont 12
Grafing 12
Pisa 12
Reggio Emilia 12
Turin 12
Council Bluffs 11
Düsseldorf 11
Frankfurt am Main 11
Jesi 11
London 11
Napoli 11
Reggio Nell'emilia 11
Belo Horizonte 10
Fuzhou 10
Hangzhou 10
Houston 10
Redmond 10
Auburn Hills 9
Amsterdam 8
Bari 8
Castelnuovo 8
Mexico City 8
San Francisco 8
San Leo 8
Stockholm 8
Tashkent 8
Boston 7
Chengdu 7
Gujrat 7
Orléans 7
Trento 7
Treviso 7
Acireale 6
Borås 6
Brescia 6
Carpi 6
Haikou 6
Legnaro 6
Totale 7.819
Nome #
Sensibilita' ad antibiotici (MCI) di stipiti di Bacillus cereus isolati da formaggio grattugiato. 287
Pesce ghiaccio (Protosalanx spp. E Neosalanx spp.) e specie ittiche pregiate (Sardinia pilchardus e Aphia minuta): valutazione microbiologica della qualità igienico-sanitaria a tutela del consumatore. 206
Listeria monocytogenes: tassonomia e caratteristiche. 202
Gallium(III)-pyridoxal thiosemicarbazone derivatives as nontoxic agents against Gram-negative bacteria 199
Preliminary results on detection of Extended-Spectrum Beta-Lactamase (ESBL)-producing Escherichia coli from red foxes, corvids, and waterfowl in the Emilia-Romagna region, Northern Italy 186
Antibacterial activity of metal complexes based on cinnamaldehyde thiosemicarbazone analogues 178
Ruolo di Clostridium spp. in alterazione del Parmigiano Reggiano riconducibili a gonfiore tardivo 165
Isolamento di Campylobacter spp. e Arcobacter spp. da carcasse di pollo: primi risultati 137
Novel activity of a synthetic decapeptide against Toxoplasma gondii Tachyzoites 122
Applicazione delle metodiche analitiche USDA/FSIS alla ricerca di Listeria monocytogenes e Salmonella enterica in suini macellati in Emilia Romagna 121
Microbial characterization of dairy products from organic production: stracchino and ricotta cheeses 118
Applicazione dell'immuno-separazione magnetica e della Polymerase Chain Reaction per l'isolamento di Escherichia coli verocitotossici da bovini macellati 116
ESβL E. coli isolated in pig's chain: Genetic analysis associated to the phenotype and biofilm synthesis evaluation. 115
Detection of Shiga-toxin (Stx)-producing Escherichia coli (STEC) in bovine dairy herds in Northern Italy. 115
Microbial Challenge Test in Speck dell'Alto Adige: valutazione dell'andamento di Staphylococcus aureus. 114
Ice fish (Protosalanx spp. and Neosalanx spp.) and rare fish species (Sardinia pilchardus and Aphiaminuta): Microbiological evaluation for hygienic health assessment and consumer protection. 113
PELLICOLA EDIBILE E USI DERIVATI 112
Azione inibitoria di alcune spezie verso Yersinia enterocolitica e Bacillus cereus isolati da alimenti di origine animale 109
Occurrence and Antimicrobial Profile of Bacterial Pathogens in Former Foodstuff Meat Products Used for Pet Diets 108
Antibiotic Treatment Administered to Pigs and Antibiotic Resistance of Escherichia coli Isolated from Their Feces and Carcasses 108
Resistenza alla vancomicina e presenza di geni di virulenza in Enterococchi isolati da carne di maiale e di cinghiale 105
Antibiotic resistance and resistance genes in Salmonella enterica isolated from pork meat and pig carcasses in Northern Italy. 103
Comparative detection of Salmonella enterica in meat by 3M Molecular Detection Assay Salmonella and the ISO 6579:2002 method. 102
Biofilm microbici nell’industria alimentare. 101
Phenotypic and genotypic features of antibiotic resistance in Salmonella enterica isolated from chicken meat, chicken and quail carcasses 101
Campylobacteriaceae of avicula provenience: comparison of identification methods and characterization of pathogenic factor cadF 98
Aspetti microbiologici di un prodotto di nicchia: lo zuccotto di Bismantova. 98
Attivita’ predatoria di Bdellovibrio bacteriovorus 109J nei confronti di batteri Gram negativi veicolati da alimenti. IIa Nota: microrganismi alterativi. 97
Toxoplasma Gondii and Pre-treatment Protocols for Polymerase Chain Reaction Analysis of Milk Samples: A Field Trial in Sheep from Southern Italy 97
Evolution of ß-lactams, fluroquinolones and colistin resistance and genetic profiles in Salmonella isolates from pork in northern Italy 96
Aeromonas spp. di provenienza alimentare: valutazione della sensibilità agli olii essenziali di alcune spezie e conservabilità degli alimenti. 96
Biogenic amines content of four types of "Pecorino" cheese manufactured in tuscany. 95
Antimicrobial resistance, biofilm synthesis and virulence genes in Salmonella isolated from pigs bred on intensive farms 95
Caratterizzazione microbiologica di una preparazione gastronomica tradizionale "ready to eat" prodotta industrialmente: le girelle prosciutto e formaggio 94
Valutazione dell'influenza delle temperature di raffreddamento post-macellazione sui parametri igienici previsti dal Regolamento CE 2073/2005 applicati a cosce suine. 94
Toxoplasma gondii in the Cornigliese sheep breed in Italy: Meat juice serology, in vitro isolation and genotyping 94
Detection of Toxoplasma gondii in free-range, organic pigs in Italy using serological and molecular methods 94
Fattori di patogenicita’ in stipiti di Salmonella spp. isolati da differenti matrici alimentari: indagini preliminari 93
Indagine sull'integrazione colture cellulari-PCR per il rilevamento di virus enterici 93
Utilizzo illecito di centrifughe nella produzione primaria del latte. Aspetti normativi e sanzionatori, seconda parte. 92
Comparison of an isothermal amplification and bioluminescence detection of DNA method and ISO 6579:2002 for the detection of Salmonella enterica serovars in retail meat samples. 92
Immuno-histochemical study of ovine cystic echinococcosis (Echinococcus granulosus) shows predominant T cell infiltration in established cysts 92
Biofilm nell’industria alimentare: attività dei perossidi su E. coli. Primi risultati. 91
Studio sull'efficienza di tecniche di concentrazione virale in campioni alimentari: confronto tra PEG (polietilenglicole) ed ultrafiltri. 90
Listeria monocytogenes in raw milk and artificially contaminated aliquots 90
Potenzialita' istaminogena di batteri isolati da Scomber scomber e presenza di istamina nelle masse muscolari 89
Meat juice serology for Toxoplasma gondii infection in chickens 89
Valutazione dello stato igienico di superfici impiegate nell’industria alimentare. 88
Indagine sull’attività disinfettante dei perossidi in presenza di sostanze organiche e su biofilm batterici. 88
Carni separate meccanicamente: aspetti produttivi, microbiologici e di etichettatura. 88
The adulticide effect of a combination of doxycycline and ivermectin in Dirofilaria immitis-experimentally infected dogs is associated with reduction in local T regulatory cell populations. 88
The trade of noxious food products. Note to the pronouncement of the Court of Crema of 13th April 2004 (Commercio di sostanze alimentari nocive. Nota alla sentenza del Tribunale di Crema del 13 aprile 2004) 88
Azione inibente del nitrito d sodio nei confronti di Campylobacter jejuni in campioni di salsiccia 88
Detection, semiquantitative enumeration, and antimicrobial susceptibility of Yersinia enterocolitica in pork and chicken meats in Italy. 88
Associations between animal welfare indicators and Campylobacter spp. in broiler chickens under commercial settings: A case study 88
Analisi comparativa dei controlli ufficiali e delle certificazioni volontarie per garantire la conformità alla sicurezza alimentare 87
Use of Immunomagnetic Separation Technique and Polymerase Chain Reaction for Detection of Verocytotoxin-producing Escherichia coli in Cattle at Slaughter 87
Identification of food pathogens with integrated use of traditional and biomolecular methods. 87
Valutazione della componente microbica in carni equine macinate: primi risultati 86
Valutazione dello stato igienico di superfici in teflon e in acciaio impiegate nell’industria alimentare: confronto di metodiche. 86
Valutazioni preliminari di metodiche per l’isolamento di coliformi e di E. coli da paste congelate 86
Shelf-life di alimenti preparati e conservati con tecnologia combinata sottovuoto-refrigerazione 85
Rischio microbiologico associato alla produzione di salsicce suine:risultati di un'indagine annuale. 85
Sensibilità di Campylobacter jejuni al nitrito di sodio nell’impasto di salsiccia fresca. 85
Detection of Toxoplasma gondii and Sarcocystis tenella in indigenous Cornigliese sheep in Italy using serological and molecular methods 85
Detection and characterization of Verocytototoxin-producing Escherichia coli (VTEC) O157 and non-O157 in cattle at slaughter 84
Studio sull’efficacia dei trattamenti di disinfezione con ipoclorito e biossido di cloro di vegetali artificialmente contaminati con L. innocua, E. coli O157:H7 e Poliovirus 1 84
Attivita’ predatoria di Bdellovibrio bacteriovorus 109J nei confronti di batteri Gram negativi veicolati da alimenti. Ia Nota: microrganismi patogeni. 83
Detection and count of Salmonella enterica in pork meat products. 83
Comparazione dei caratteri di virulenza tra stipiti di Yersinia enterocolitica isolati da suini macellati e da carni suine (Emlia-Romagna 2006-2008) 83
Microbial characterization of organic dairy products: Stracchino and Ricotta cheeses 82
Antibiotico resistenza in microrganismi starter isolati da campioni di yogurt e da latti fermentati del commercio 82
New Stable Gallium(III) and Indium(III) Complexes with Thiosemicarbazone Ligands: A Biological Evaluation 81
Presenza dell’operone marRAB in stipiti di Salmonella spp. isolati da carni suine e avicole 81
Valutazione del sistema "VIDAS-LMO" per la ricerca di listeria monocytogenes in prodotti carnei e lattiero-caseari 81
Detection and count of Salmonella enterica in pork and poultry meat products 81
Salmonella enterica prevalence in finishing pigs at slaughter plants in Northern Italy 81
First results on the detection of Listeria monocytogenes in raw milk: comparison of two different analytical methods 81
The associations between animal-based welfare measures and the presence of indicators of food safety in pigs 81
Isolamento di Escherichia coli verocitotossici O157 e O26 dal contenuto intestinale, tonsille e linfonodi meseraici di bovini macellati. 80
Relation between the presence of extrachromosomal DNA and virulence features in Salmonella enterica strains 80
Lactobacillus casei in latti fermentati: individuazione con metodiche tradizionali, biomolecolari e caratterizzazione enzimatica 79
Isolamento e tipizzazione di Yersinia enterocolitica da suini al macello e da bovini in azienda 79
Caratteristiche probiotiche in lattobacilli provenienti da salami di tipo felino: valutazioni preliminari. Ingegneria Alimentare, , (3), 7-14 78
Shiga toxin-producing Escherichia coli O157, O26 and O111 in cattle faeces and hides in Italy 78
Caratteristiche genotipiche di antibiotico-resistenza in stipiti di Salmonella spp. isolati da feci di pollo e di quaglia 77
Evaluation of the influence of pig ham post-slaughtering refrigeration on hygienic parameters set in regulation EC 2073/2005. 77
Food labelling in Europe: mandatory “country of origin” extended to more foods. 77
Identificazione di Campylobacter spp. in matrici alimentari: confronto di metodiche 77
Il suino quale portatore faringeo di stipiti di Yersinia enterocolitica patogeni per l'uomo. 77
Valutazione della componente microbica in carni equine macinate 77
Rischio parassitario da consumo di carne equina. 76
Salmonella enterica, Campylobacter jejuni e C. coli : fattori cromosomiali di virulenza phoP e cadF 76
Improvement of biomolecular methods for the identification and typing of Eschericha coli O157:H7 isolated from raw meat 76
Efficacia di argento-zeolite nei confronti di patogeni alimentari. 75
Microrganismi di provenienza ittica: attendibilità del test di Niven e reale potenzialità istaminogena 75
Controllo microbiologico di calamari (Loligo spp) congelati e decongelati: applicazione di un piano HACCP 75
Ricotta vaccina tradizionale prodotta nel comprensorio del Parmigiano-Reggiano: valutazione del rischio microbiologico 75
Indagine sulla presenza di escretori fecali di Escherichia coli O157 verocitotossici tra le bovine da latte nel territorio parmense 75
Relation between the presence of extrachromosomal DNA and virulence feactures in Salmonella enterica strains. 74
Totale 9.826
Categoria #
all - tutte 48.492
article - articoli 0
book - libri 0
conference - conferenze 0
curatela - curatele 0
other - altro 0
patent - brevetti 0
selected - selezionate 0
volume - volumi 0
Totale 48.492


Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2019/2020123 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 123
2020/2021995 8 118 99 10 140 30 119 29 217 46 141 38
2021/2022726 26 32 10 42 27 26 88 120 26 57 64 208
2022/20233.064 318 281 215 210 320 360 47 190 1.010 18 75 20
2023/20241.161 52 149 39 44 92 227 74 121 62 69 79 153
2024/20253.793 90 206 297 267 341 492 179 191 430 346 291 663
Totale 13.565