BONARDI, Silvia
 Distribuzione geografica
Continente #
NA - Nord America 6.921
AS - Asia 5.746
EU - Europa 5.386
SA - Sud America 1.005
AF - Africa 299
OC - Oceania 10
Continente sconosciuto - Info sul continente non disponibili 6
AN - Antartide 1
Totale 19.374
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 6.672
SG - Singapore 2.379
CN - Cina 1.772
IT - Italia 1.161
IE - Irlanda 837
BR - Brasile 755
FI - Finlandia 688
SE - Svezia 671
UA - Ucraina 577
HK - Hong Kong 549
DE - Germania 544
VN - Vietnam 458
NL - Olanda 256
ZA - Sudafrica 225
TR - Turchia 189
GB - Regno Unito 161
CA - Canada 139
RU - Federazione Russa 117
AR - Argentina 105
FR - Francia 73
BE - Belgio 58
IN - India 58
BD - Bangladesh 51
ID - Indonesia 49
EC - Ecuador 41
AT - Austria 39
MX - Messico 39
IQ - Iraq 36
JP - Giappone 30
CI - Costa d'Avorio 28
DM - Dominica 28
ES - Italia 25
PK - Pakistan 24
KR - Corea 23
PL - Polonia 23
RO - Romania 23
PE - Perù 22
EE - Estonia 21
CL - Cile 19
CZ - Repubblica Ceca 19
VE - Venezuela 18
CO - Colombia 15
PT - Portogallo 15
PY - Paraguay 15
CH - Svizzera 14
LT - Lituania 13
UZ - Uzbekistan 13
AE - Emirati Arabi Uniti 11
DO - Repubblica Dominicana 11
EG - Egitto 11
MY - Malesia 10
SA - Arabia Saudita 10
UY - Uruguay 10
AL - Albania 9
IL - Israele 9
MA - Marocco 9
AU - Australia 8
KE - Kenya 8
KZ - Kazakistan 8
NO - Norvegia 8
PA - Panama 8
GR - Grecia 7
HN - Honduras 7
HR - Croazia 7
JO - Giordania 7
TH - Thailandia 7
AZ - Azerbaigian 6
JM - Giamaica 6
KG - Kirghizistan 6
OM - Oman 6
PH - Filippine 6
BY - Bielorussia 5
SK - Slovacchia (Repubblica Slovacca) 5
TN - Tunisia 5
BH - Bahrain 4
EU - Europa 4
IR - Iran 4
NP - Nepal 4
BG - Bulgaria 3
BO - Bolivia 3
GT - Guatemala 3
LV - Lettonia 3
NG - Nigeria 3
SN - Senegal 3
TT - Trinidad e Tobago 3
AM - Armenia 2
BW - Botswana 2
CR - Costa Rica 2
ET - Etiopia 2
GE - Georgia 2
GY - Guiana 2
HU - Ungheria 2
LK - Sri Lanka 2
NZ - Nuova Zelanda 2
PR - Porto Rico 2
TW - Taiwan 2
XK - ???statistics.table.value.countryCode.XK??? 2
AF - Afghanistan, Repubblica islamica di 1
AO - Angola 1
AQ - Antartide 1
Totale 19.361
Città #
Singapore 1.167
Dublin 832
Chandler 808
Ashburn 679
Jacksonville 617
Hong Kong 549
Beijing 519
Dallas 475
Santa Clara 453
Dearborn 366
Boardman 296
Ann Arbor 226
Johannesburg 208
Nanjing 176
Ho Chi Minh City 173
Princeton 169
Parma 166
Izmir 153
San Mateo 130
Bremen 128
Los Angeles 122
Shanghai 116
Hefei 115
Wilmington 107
Toronto 91
Hanoi 86
Munich 85
Helsinki 82
New York 82
Nanchang 76
Moscow 74
São Paulo 70
Rome 69
Milan 63
Kunming 56
Council Bluffs 50
Jinan 48
Brussels 46
Des Moines 45
Buffalo 44
Columbus 44
Jiaxing 44
Hebei 41
Woodbridge 39
Shenyang 38
Tianjin 38
Changsha 35
Seattle 33
Abidjan 28
Bologna 28
Roseau 28
Tokyo 28
Stockholm 27
Haiphong 26
Boston 25
Guangzhou 25
Jakarta 25
The Dalles 25
London 23
Seoul 22
Naples 21
Norwalk 21
Belo Horizonte 20
Düsseldorf 20
Fremont 20
Warsaw 20
Rio de Janeiro 19
Turku 19
Biên Hòa 17
Vienna 17
Brooklyn 16
Houston 16
Poplar 16
San Jose 16
Montreal 15
Nuremberg 15
Zhengzhou 15
Buenos Aires 14
Curitiba 14
Da Nang 14
Denver 14
Orem 14
Phoenix 14
Redondo Beach 14
Auburn Hills 13
Brasília 13
Brno 13
Chicago 13
Guayaquil 13
Kocaeli 13
Quito 13
Amsterdam 12
Atlanta 12
Fuzhou 12
Genoa 12
Lima 12
Ottawa 12
San Francisco 12
Tashkent 12
Goiânia 11
Totale 11.038
Nome #
Preliminary results on detection of Extended-Spectrum Beta-Lactamase (ESBL)-producing Escherichia coli from red foxes, corvids, and waterfowl in the Emilia-Romagna region, Northern Italy 245
Pesce ghiaccio (Protosalanx spp. E Neosalanx spp.) e specie ittiche pregiate (Sardinia pilchardus e Aphia minuta): valutazione microbiologica della qualità igienico-sanitaria a tutela del consumatore. 231
Diarrea emorragica acuta, infezione da Escherichia coli produttori di Shiga tossine e sindrome emolitica uremica 181
Analisi comparativa dei controlli ufficiali e delle certificazioni volontarie per garantire la conformità alla sicurezza alimentare 179
Resistenza alla vancomicina e presenza di geni di virulenza in Enterococchi isolati da carne di maiale e di cinghiale 174
Isolamento di Campylobacter spp. e Arcobacter spp. da carcasse di pollo: primi risultati 160
Applicazione delle metodiche analitiche USDA/FSIS alla ricerca di Listeria monocytogenes e Salmonella enterica in suini macellati in Emilia Romagna 156
Applicazione dell'immuno-separazione magnetica e della Polymerase Chain Reaction per l'isolamento di Escherichia coli verocitotossici da bovini macellati 153
Ice fish (Protosalanx spp. and Neosalanx spp.) and rare fish species (Sardinia pilchardus and Aphiaminuta): Microbiological evaluation for hygienic health assessment and consumer protection. 149
Biotecnologie e ricerca veterinaria: riflessioni etico-culturali e legislative 148
Antibiotic resistance and resistance genes in Salmonella enterica isolated from pork meat and pig carcasses in Northern Italy. 147
Detection of Shiga-toxin (Stx)-producing Escherichia coli (STEC) in bovine dairy herds in Northern Italy. 144
Photodynamic action of Hypericum perforatum hydrophilic extract against Staphylococcus aureus 144
Microbial Challenge Test in Speck dell'Alto Adige: valutazione dell'andamento di Staphylococcus aureus. 138
Microbial characterization of dairy products from organic production: stracchino and ricotta cheeses 137
Associations between animal welfare indicators and Campylobacter spp. in broiler chickens under commercial settings: A case study 135
Evolution of ß-lactams, fluroquinolones and colistin resistance and genetic profiles in Salmonella isolates from pork in northern Italy 134
Phenotypic and genotypic features of antibiotic resistance in Salmonella enterica isolated from chicken meat, chicken and quail carcasses 134
Cyclooxygenase inhibition is not the main cause of indomethacin-induced intestinal damage in the rat 131
Impiego del sistema “Vidas-LMO” per la ricerca di Listeria monocytogenes in prodotti carnei e lattiero caseari 129
Campylobacteriaceae of avicula provenience: comparison of identification methods and characterization of pathogenic factor cadF 127
Comparative detection of Salmonella enterica in meat by 3M Molecular Detection Assay Salmonella and the ISO 6579:2002 method. 126
Microbiological control of frozen and thawed cuttlefish (Sepia officinalis) 124
Isolation of Salmonella enterica serotype Brancaster from slaughtered rabbits 124
Assessment of Salmonella survival in dry-cured Italian salami 124
Intestinal effects of cyclooxygenase (COX)-1 and COX-2 selective inhibitors: comparison with indomethacin 123
A European survey on post-mortem inspection of finishing pigs 123
Biofilm nell’industria alimentare: attività dei perossidi su E. coli. Primi risultati. 122
Listeria monocytogenes in raw milk and artificially contaminated aliquots 122
Detection of Salmonella enterica in pigs at slaughter and comparison with human isolates in Italy 122
Comparison of Vero Cell Assay, Polymerase Chain Reaction and an Enzyme Immuno Assay for Identification of Verocytotoxin-producing Escherichia coli O157:H7 121
Il metodo di produzione biologico nell’allevamento bovino 120
Valutazione dell'influenza delle temperature di raffreddamento post-macellazione sui parametri igienici previsti dal Regolamento CE 2073/2005 applicati a cosce suine. 120
Comparison of an isothermal amplification and bioluminescence detection of DNA method and ISO 6579:2002 for the detection of Salmonella enterica serovars in retail meat samples. 120
Serum albumins are efficient delivery systems for the photosensitizer hypericin in photosensitization-based treatments against Staphylococcus aureus 120
Carbapenemase-producing bacteria in food-producing animals, wildlife and environment: a challenge for human health 119
Indagine sull’attività disinfettante dei perossidi in presenza di sostanze organiche e su biofilm batterici. 118
Influence of pigskin on Salmonella contamination of pig carcasses and cutting lines in an Italian slaughterhouse 118
Bio-sierotipi di Yersinia enterocolitica isolati da suini macellati in Emilia Romagna 116
Detection, semiquantitative enumeration, and antimicrobial susceptibility of Yersinia enterocolitica in pork and chicken meats in Italy. 116
Detection of Toxoplasma gondii in free-range, organic pigs in Italy using serological and molecular methods 116
Isolation of Verocytotoxin-producing Escherichia coli O157:H7 from cattle at slaughter in Italy 115
Evaluation of an automated immunoassay (VIDAS-LMO) for the detection of Listeria monocytogenes in naturrally contaminated food products 115
D - aminoacidi negli alimenti di origine animale. Indicatori molecolari di contaminazione, stagionatura, tipicità e processo. 115
Salmonella detection and counting on pig carcasses and cutting lines in Italian slaughterhouses 115
Presence of Listeria spp. in short-ripened cheeses 114
Isolation of Listeria monocytogenes and Listeria spp. from pigs at slaughter in Italy 113
Detection and characterization of Verocytototoxin-producing Escherichia coli (VTEC) O157 and non-O157 in cattle at slaughter 112
Valutazione del sistema "VIDAS-LMO" per la ricerca di listeria monocytogenes in prodotti carnei e lattiero-caseari 112
Tecnologia ad alte pressioni e trattamenti combinati pressione-temperatura. Nuove opportunità nel controllo della prolliferazione di microrganismi patogeni ed alteranti in alimenti di origine animale 111
Detection and count of Salmonella enterica in pork meat products. 111
Comparison of official non-compliances and internal non-conformities in a pig slaughterhouse 110
Faecal carriage of Verocytotoxin-producing Escherichia coli O157 and carcass contamination in cattle at slaughter in northern Italy 110
Epidemiological investigation on Listeria spp. in a bovine slaughterhouse 110
Valutazione dello stato igienico di superfici in teflon e in acciaio impiegate nell’industria alimentare: confronto di metodiche. 110
Shiga toxin-producing Escherichia coli O157, O26 and O111 in cattle faeces and hides in Italy 110
Detection of Extended-Spectrum Beta-Lactamase producing Escherichia coli from mesenteric lymph nodes of wild boars (Sus scrofa) 110
Detection and count of Salmonella enterica in pork and poultry meat products 109
Shelf-life di alimenti preparati e conservati con tecnologia combinata sottovuoto-refrigerazione 109
The associations between animal-based welfare measures and the presence of indicators of food safety in pigs 109
Detection of carbapenemase- and ESBL-producing Klebsiella pneumoniae from bovine bulk milk and comparison with clinical human isolates in Italy 108
Valutazione dello stato igienico di superfici impiegate nell’industria alimentare. 108
ELIME-IMS hybrid assay for Salmonella detection in swine mesenteric lymph nodes at slaughterhouse 108
Low prevalence of Salmonella enterica in cull dairy cattle at slaughter in Northern Italy 107
Fattori di patogenicita’ in stipiti di Salmonella spp. isolati da differenti matrici alimentari: indagini preliminari 106
Studio sull'efficienza di tecniche di concentrazione virale in campioni alimentari: confronto tra PEG (polietilenglicole) ed ultrafiltri. 106
Valutazione della componente microbica in carni equine macinate: primi risultati 106
Food labelling in Europe: mandatory “country of origin” extended to more foods. 106
First results on the detection of Listeria monocytogenes in raw milk: comparison of two different analytical methods 106
Identification of food pathogens with integrated use of traditional and biomolecular methods. 105
Evaluation of the influence of pig ham post-slaughtering refrigeration on hygienic parameters set in regulation EC 2073/2005. 105
Rischio microbiologico associato alla produzione di salsicce suine:risultati di un'indagine annuale. 104
Controllo microbiologico di preparazioni di carni 104
Microbial characterization of organic dairy products: Stracchino and Ricotta cheeses 103
Quali limiti microbiologici per i prodotti tipici? l’esperienza del salame «tipo-Felino» 103
Salmonella enterica prevalence in finishing pigs at slaughter plants in Northern Italy 103
Il suino quale portatore faringeo di stipiti di Yersinia enterocolitica patogeni per l'uomo. 103
Enterobacteriaceae and Salmonella contamination of wild boar (Sus scrofa) carcasses: comparison between different sampling strategies 103
Survey on Salmonella enterica, Listeria spp. and Escherichia coli O157 in raw milk and unpasteurized cream 102
Il Decreto legislativo n. 155/97: le implicazioni per il servizio veterinario 102
EFFICIENCY OF VIRAL CONCENTRATION IN FOOD SAMPLES: COMPARISON BETWEEN PEG AND ULTRAFILTRATION TECHNIQUES 102
Caratteristiche genotipiche di antibiotico-resistenza in stipiti di Salmonella spp. isolati da feci di pollo e di quaglia 102
Isolation of Salmonella enterica in pigs at slaughter and genetic identity between isolates of porcine and human origin in Northern Italy. 102
Isolamento di Salmonella enterica da suini macellati mediante metodica ISO 6579 e BacTrac 4300 – Impedance system. 102
Improvement of biomolecular methods for the identification and typing of Eschericha coli O157:H7 isolated from raw meat 102
Aspetto tecnico-normativo della gestione dei rifiuti sanitari in ambito veterinario 100
Valutazioni preliminari di metodiche per l’isolamento di coliformi e di E. coli da paste congelate 100
Confronto tra IMS e VIDAS-ICE per la ricerca di Escherichia coli O157:H7 in latte e panna 100
Comparazione dei caratteri di virulenza tra stipiti di Yersinia enterocolitica isolati da suini macellati e da carni suine (Emlia-Romagna 2006-2008) 100
Survey on carbapenem-resistant bacteria in pigs at slaughter and comparison with human clinical isolates in Italy 99
Use of Immunomagnetic Separation Technique and Polymerase Chain Reaction for Detection of Verocytotoxin-producing Escherichia coli in Cattle at Slaughter 99
Identificazione di stipiti di Campylobacter spp. isolati da carni avicole: metodiche a confronto. 99
Isolamento e tipizzazione di Yersinia enterocolitica da suini e bovini. 99
Hepatitis E Virus (HEV) Spread and Genetic Diversity in Game Animals in Northern Italy 99
Intestinal effects of nonselective and selective cyclooxygenase inhibitors in the rat 98
Isolamento di Escherichia coli verocitotossici O157 e O26 dal contenuto intestinale, tonsille e linfonodi meseraici di bovini macellati. 98
Isolation of Salmonella enterica from slaughtered pigs 97
Infection by Mycobacterium caprae in three cattle herds in Emilia-Romagna Region, Northern Italy 97
Microbiological control of frozen and thawed cuttlefishes (Sepia officinalis) imported from extra-European countries: results of a 3-year HACCP system application 96
Presenza di tiramina nel pecorino sardo dolce e valutazione dell’attività tiraminogena dei batteri lattici in esso presenti 96
Totale 11.895
Categoria #
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volume - volumi 0
Totale 68.901


Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2020/2021677 0 0 0 0 0 32 134 29 228 52 159 43
2021/2022837 32 49 8 45 29 8 102 137 26 68 76 257
2022/20233.101 342 272 195 193 353 342 31 187 1.041 21 91 33
2023/20241.258 51 155 52 64 103 232 102 117 66 71 82 163
2024/20254.102 90 250 333 232 379 444 127 165 485 432 315 850
2025/20265.255 735 849 1.260 905 1.246 260 0 0 0 0 0 0
Totale 19.602