BONARDI, Silvia
 Distribuzione geografica
Continente #
NA - Nord America 5.165
EU - Europa 4.438
AS - Asia 2.142
AF - Africa 31
SA - Sud America 10
OC - Oceania 7
Continente sconosciuto - Info sul continente non disponibili 4
Totale 11.797
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 5.032
CN - Cina 1.209
IT - Italia 877
IE - Irlanda 838
FI - Finlandia 669
SG - Singapore 661
SE - Svezia 646
UA - Ucraina 559
DE - Germania 457
TR - Turchia 171
GB - Regno Unito 108
CA - Canada 100
BE - Belgio 58
FR - Francia 55
NL - Olanda 31
DM - Dominica 28
CI - Costa d'Avorio 26
RO - Romania 22
IN - India 21
CZ - Repubblica Ceca 16
EE - Estonia 15
ES - Italia 15
AT - Austria 12
PK - Pakistan 12
RU - Federazione Russa 11
CH - Svizzera 10
PT - Portogallo 9
VN - Vietnam 9
BR - Brasile 8
ID - Indonesia 8
IL - Israele 6
LT - Lituania 6
AU - Australia 5
HK - Hong Kong 5
PH - Filippine 5
TH - Thailandia 5
BY - Bielorussia 4
EU - Europa 4
JP - Giappone 4
NO - Norvegia 4
AL - Albania 3
GR - Grecia 3
HR - Croazia 3
IR - Iran 3
KG - Kirghizistan 3
NP - Nepal 3
AE - Emirati Arabi Uniti 2
DO - Repubblica Dominicana 2
ET - Etiopia 2
IQ - Iraq 2
KZ - Kazakistan 2
LK - Sri Lanka 2
LV - Lettonia 2
MX - Messico 2
MY - Malesia 2
NG - Nigeria 2
NZ - Nuova Zelanda 2
SK - Slovacchia (Repubblica Slovacca) 2
TW - Taiwan 2
AM - Armenia 1
AZ - Azerbaigian 1
BG - Bulgaria 1
CO - Colombia 1
EC - Ecuador 1
EG - Egitto 1
GE - Georgia 1
HN - Honduras 1
HU - Ungheria 1
LU - Lussemburgo 1
TJ - Tagikistan 1
UZ - Uzbekistan 1
Totale 11.797
Città #
Dublin 834
Chandler 808
Jacksonville 615
Singapore 533
Santa Clara 438
Dearborn 366
Beijing 328
Ashburn 303
Boardman 265
Ann Arbor 226
Nanjing 176
Princeton 169
Izmir 152
Parma 147
San Mateo 130
Bremen 128
Shanghai 110
Wilmington 106
Helsinki 82
Toronto 80
Nanchang 74
Kunming 56
Hefei 50
New York 49
Rome 49
Jinan 47
Brussels 46
Jiaxing 44
Des Moines 43
Hebei 41
Woodbridge 39
Shenyang 37
Changsha 32
Milan 31
Los Angeles 28
Roseau 28
Seattle 27
Tianjin 27
Abidjan 26
Norwalk 21
Bologna 20
Düsseldorf 20
Fremont 20
Guangzhou 17
Munich 16
Dallas 15
Naples 15
Auburn Hills 13
Brno 13
Kocaeli 13
Houston 12
Ottawa 12
Fuzhou 11
London 11
Padova 11
Hangzhou 10
Modena 10
Napoli 10
Rockville 10
Zhengzhou 10
Borås 8
Haikou 8
Legnaro 8
Madrid 8
San Leo 8
Amsterdam 7
Bucharest 7
Chengdu 7
Gujrat 7
Tartu 7
Tremestieri Etneo 7
Treviso 7
Camerino 6
Fairfield 6
Falls Church 6
Gonzaga 6
Lisbon 6
Torino 6
Vienna 6
Capiago Intimiano 5
Carpi 5
Faenza 5
Frankfurt am Main 5
Hong Kong 5
Mestre 5
Reggio Emilia 5
Turi 5
Turin 5
Wenzhou 5
Xian 5
Zurich 5
Acireale 4
Ansbach 4
Bangkok 4
Cambridge 4
Castelnuovo 4
Cedar Rapids 4
Dong Ket 4
Florence 4
Fort Worth 4
Totale 7.287
Nome #
Pesce ghiaccio (Protosalanx spp. E Neosalanx spp.) e specie ittiche pregiate (Sardinia pilchardus e Aphia minuta): valutazione microbiologica della qualità igienico-sanitaria a tutela del consumatore. 193
Preliminary results on detection of Extended-Spectrum Beta-Lactamase (ESBL)-producing Escherichia coli from red foxes, corvids, and waterfowl in the Emilia-Romagna region, Northern Italy 160
Isolamento di Campylobacter spp. e Arcobacter spp. da carcasse di pollo: primi risultati 126
Microbial characterization of dairy products from organic production: stracchino and ricotta cheeses 111
Applicazione delle metodiche analitiche USDA/FSIS alla ricerca di Listeria monocytogenes e Salmonella enterica in suini macellati in Emilia Romagna 109
Applicazione dell'immuno-separazione magnetica e della Polymerase Chain Reaction per l'isolamento di Escherichia coli verocitotossici da bovini macellati 107
Photodynamic action of Hypericum perforatum hydrophilic extract against Staphylococcus aureus 107
Ice fish (Protosalanx spp. and Neosalanx spp.) and rare fish species (Sardinia pilchardus and Aphiaminuta): Microbiological evaluation for hygienic health assessment and consumer protection. 106
Microbial Challenge Test in Speck dell'Alto Adige: valutazione dell'andamento di Staphylococcus aureus. 105
Detection of Shiga-toxin (Stx)-producing Escherichia coli (STEC) in bovine dairy herds in Northern Italy. 104
Biotecnologie e ricerca veterinaria: riflessioni etico-culturali e legislative 94
Comparative detection of Salmonella enterica in meat by 3M Molecular Detection Assay Salmonella and the ISO 6579:2002 method. 94
Comparison of Vero Cell Assay, Polymerase Chain Reaction and an Enzyme Immuno Assay for Identification of Verocytotoxin-producing Escherichia coli O157:H7 93
Intestinal effects of cyclooxygenase (COX)-1 and COX-2 selective inhibitors: comparison with indomethacin 92
Impiego del sistema “Vidas-LMO” per la ricerca di Listeria monocytogenes in prodotti carnei e lattiero caseari 92
Antibiotic resistance and resistance genes in Salmonella enterica isolated from pork meat and pig carcasses in Northern Italy. 90
Presence of Listeria spp. in short-ripened cheeses 89
Microbiological control of frozen and thawed cuttlefish (Sepia officinalis) 88
Campylobacteriaceae of avicula provenience: comparison of identification methods and characterization of pathogenic factor cadF 88
Cyclooxygenase inhibition is not the main cause of indomethacin-induced intestinal damage in the rat 87
Salmonella detection and counting on pig carcasses and cutting lines in Italian slaughterhouses 86
Il metodo di produzione biologico nell’allevamento bovino 85
Phenotypic and genotypic features of antibiotic resistance in Salmonella enterica isolated from chicken meat, chicken and quail carcasses 84
Assessment of Salmonella survival in dry-cured Italian salami 84
Isolation of Verocytotoxin-producing Escherichia coli O157:H7 from cattle at slaughter in Italy 83
Isolation of Listeria monocytogenes and Listeria spp. from pigs at slaughter in Italy 83
Detection of Toxoplasma gondii in free-range, organic pigs in Italy using serological and molecular methods 83
Biofilm nell’industria alimentare: attività dei perossidi su E. coli. Primi risultati. 81
Bio-sierotipi di Yersinia enterocolitica isolati da suini macellati in Emilia Romagna 81
Comparison of an isothermal amplification and bioluminescence detection of DNA method and ISO 6579:2002 for the detection of Salmonella enterica serovars in retail meat samples. 81
Fattori di patogenicita’ in stipiti di Salmonella spp. isolati da differenti matrici alimentari: indagini preliminari 80
Isolation of Salmonella enterica serotype Brancaster from slaughtered rabbits 80
Studio sull'efficienza di tecniche di concentrazione virale in campioni alimentari: confronto tra PEG (polietilenglicole) ed ultrafiltri. 80
Listeria monocytogenes in raw milk and artificially contaminated aliquots 79
Indagine sull’attività disinfettante dei perossidi in presenza di sostanze organiche e su biofilm batterici. 78
Valutazione della componente microbica in carni equine macinate: primi risultati 78
Valutazione dell'influenza delle temperature di raffreddamento post-macellazione sui parametri igienici previsti dal Regolamento CE 2073/2005 applicati a cosce suine. 78
Valutazioni preliminari di metodiche per l’isolamento di coliformi e di E. coli da paste congelate 78
Detection of Salmonella enterica in pigs at slaughter and comparison with human isolates in Italy 78
Use of Immunomagnetic Separation Technique and Polymerase Chain Reaction for Detection of Verocytotoxin-producing Escherichia coli in Cattle at Slaughter 77
Faecal carriage of Verocytotoxin-producing Escherichia coli O157 and carcass contamination in cattle at slaughter in northern Italy 76
Identification of food pathogens with integrated use of traditional and biomolecular methods. 76
Valutazione dello stato igienico di superfici in teflon e in acciaio impiegate nell’industria alimentare: confronto di metodiche. 76
Evolution of ß-lactams, fluroquinolones and colistin resistance and genetic profiles in Salmonella isolates from pork in northern Italy 75
Detection and characterization of Verocytototoxin-producing Escherichia coli (VTEC) O157 and non-O157 in cattle at slaughter 75
Rischio microbiologico associato alla produzione di salsicce suine:risultati di un'indagine annuale. 75
Tecnologia ad alte pressioni e trattamenti combinati pressione-temperatura. Nuove opportunità nel controllo della prolliferazione di microrganismi patogeni ed alteranti in alimenti di origine animale 74
Detection, semiquantitative enumeration, and antimicrobial susceptibility of Yersinia enterocolitica in pork and chicken meats in Italy. 74
Shelf-life di alimenti preparati e conservati con tecnologia combinata sottovuoto-refrigerazione 73
Salmonella enterica prevalence in finishing pigs at slaughter plants in Northern Italy 73
Microbial characterization of organic dairy products: Stracchino and Ricotta cheeses 72
Detection and count of Salmonella enterica in pork meat products. 72
Confronto tra IMS e VIDAS-ICE per la ricerca di Escherichia coli O157:H7 in latte e panna 72
Comparazione dei caratteri di virulenza tra stipiti di Yersinia enterocolitica isolati da suini macellati e da carni suine (Emlia-Romagna 2006-2008) 72
Associations between animal welfare indicators and Campylobacter spp. in broiler chickens under commercial settings: A case study 72
Intestinal effects of nonselective and selective cyclooxygenase inhibitors in the rat 71
Influence of pigskin on Salmonella contamination of pig carcasses and cutting lines in an Italian slaughterhouse 71
Identificazione di Campylobacter spp. in matrici alimentari: confronto di metodiche 71
The associations between animal-based welfare measures and the presence of indicators of food safety in pigs 71
Presenza dell’operone marRAB in stipiti di Salmonella spp. isolati da carni suine e avicole 70
Isolation of Salmonella enterica from slaughtered pigs 70
Microbiological control of frozen and thawed cuttlefishes (Sepia officinalis) imported from extra-European countries: results of a 3-year HACCP system application 70
Il Decreto legislativo n. 155/97: le implicazioni per il servizio veterinario 70
Detection and count of Salmonella enterica in pork and poultry meat products 70
Valutazione dello stato igienico di superfici impiegate nell’industria alimentare. 70
Evaluation of the influence of pig ham post-slaughtering refrigeration on hygienic parameters set in regulation EC 2073/2005. 70
Serum albumins are efficient delivery systems for the photosensitizer hypericin in photosensitization-based treatments against Staphylococcus aureus 70
Isolamento e tipizzazione di Yersinia enterocolitica da suini al macello e da bovini in azienda 70
Relation between the presence of extrachromosomal DNA and virulence features in Salmonella enterica strains 70
I fattori di virulenza di Salmonella enterica: meccanismi di interazione con l'organismo ospite 70
First results on the detection of Listeria monocytogenes in raw milk: comparison of two different analytical methods 70
D - aminoacidi negli alimenti di origine animale. Indicatori molecolari di contaminazione, stagionatura, tipicità e processo. 69
Food labelling in Europe: mandatory “country of origin” extended to more foods. 69
Hepatitis E Virus (HEV) Spread and Genetic Diversity in Game Animals in Northern Italy 69
Epidemiological investigation on Listeria spp. in a bovine slaughterhouse 68
Isolamento di Escherichia coli verocitotossici O157 e O26 dal contenuto intestinale, tonsille e linfonodi meseraici di bovini macellati. 68
Caratteristiche genotipiche di antibiotico-resistenza in stipiti di Salmonella spp. isolati da feci di pollo e di quaglia 68
Controllo microbiologico di calamari (Loligo spp) congelati e decongelati: applicazione di un piano HACCP 68
Carbapenemase-producing bacteria in food-producing animals, wildlife and environment: a challenge for human health 68
Valutazione della componente microbica in carni equine macinate 68
Isolamento di Salmonella enterica sierotipo Typhimurium da bovini macellati in Emilia-Romagna 67
Survey on Salmonella enterica, Listeria spp. and Escherichia coli O157 in raw milk and unpasteurized cream 67
Aspetto tecnico-normativo della gestione dei rifiuti sanitari in ambito veterinario 67
Evaluation of an automated immunoassay (VIDAS-LMO) for the detection of Listeria monocytogenes in naturrally contaminated food products 66
Shiga toxin-producing Escherichia coli O157, O26 and O111 in cattle faeces and hides in Italy 66
Detection and characterization of Yersinia enterocolitica from pigs and cattle. 66
Indagine sulla presenza di escretori fecali di Escherichia coli O157 verocitotossici tra le bovine da latte nel territorio parmense 66
A European survey on post-mortem inspection of finishing pigs 66
Quali limiti microbiologici per i prodotti tipici? l’esperienza del salame «tipo-Felino» 65
Isolation of Salmonella enterica in pigs at slaughter and genetic identity between isolates of porcine and human origin in Northern Italy. 65
Il suino quale portatore faringeo di stipiti di Yersinia enterocolitica patogeni per l'uomo. 65
Individuazione di caratteristiche patogene in stipiti di Yersinia enterocolitica isolati da matrici di origine suina 65
Improvement of biomolecular methods for the identification and typing of Eschericha coli O157:H7 isolated from raw meat 65
Detection, enumeration and characterization of Yersinia enterocolitica 4/O:3 in pig tonsils at slaughter in Northern Italy. 65
Geographical restriction of Hepatitis E virus circulation in wild boars (Sus scrofa) in Emilia-Romagna region, Northern Italy 65
Infection by Mycobacterium caprae in three cattle herds in Emilia-Romagna Region, Northern Italy 64
Ricotta vaccina tradizionale prodotta nel comprensorio del Parmigiano-Reggiano: valutazione del rischio microbiologico 64
EFFICIENCY OF VIRAL CONCENTRATION IN FOOD SAMPLES: COMPARISON BETWEEN PEG AND ULTRAFILTRATION TECHNIQUES 63
Relation between the presence of extrachromosomal DNA and virulence feactures in Salmonella enterica strains. 63
Presence of marRab operon in Salmonella spp. strains isolated from pork and poultry meat. 63
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2019/20201.086 0 0 0 0 0 259 246 42 175 178 45 141
2020/20211.082 7 134 115 16 133 32 134 29 228 52 159 43
2021/2022837 32 49 8 45 29 8 102 137 26 68 76 257
2022/20233.121 342 272 195 193 362 344 31 188 1.048 21 91 34
2023/20241.267 51 156 53 64 104 234 103 117 67 72 82 164
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