MASSINI, Roberto

MASSINI, Roberto  

Dipartimento di Scienze degli Alimenti (attivo dal 20/07/2012 al 31/12/2016)  

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Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
A quick method for thermal diffusivity estimation: Application to several foods 1-gen-2009 Betta, G; Rinaldi, Massimiliano; Barbanti, Davide; Massini, Roberto
An experimenthal approach for the estimation of apparent thermal diffusivity in frozen food 1-gen-2005 Rinaldi, Massimiliano; Trifiro', A.; Rainieri, Sara; Bozzoli, Fabio; Massini, Roberto
An innovative mathematical method for the thermal diffusivity estimation and thermal process modelling. 1-gen-2006 Rinaldi, Massimiliano; Betta, G; Massini, Roberto
An innovative mathematical method for the thermal diffusivity estimation and thermal process modelling. 1-gen-2006 Rinaldi, Massimiliano; Betta, G; Massini, Roberto
Apparent thermal diffusivity estimation for the heat transfer modeling of pork loin under air/steam cooking treatments 1-gen-2010 Rinaldi, Massimiliano; Chiavaro, Emma; Massini, Roberto
Application du procédé d’extrusion aux farines grasses: cas de la farine d’almande 1-gen-2001 DE PILLI, T.; Severini, C.; Baiano, A.; Guidolin, E.; Legrand, J.; Massini, Roberto
Aspetti metodologici e strumentali ritenuti critici per la progettazione ed il controllo di un metodo di simulazione dei processi di sterilizzazione termica 1-gen-2000 Falcone, P.; Massini, Roberto; Severini, C.
Autoxidation of packed almonds as affected by Maillard reaction volatile compounds derived from roasting 1-gen-2000 Severini, C.; Gomes, T.; DE PILLI, T.; Romani, S.; Massini, Roberto
Baking of fresh and frozen potato by multistage cooking cycles: effect on selected properties and yield 1-gen-2005 Chiavaro, Emma; Barbanti, Davide; Rinaldi, Massimiliano; Vittadini, Elena Giovanna Piera; Massini, Roberto
Caratterizzazione organolettica della pasta in funzione delle modalità di essiccamento 1-gen-1999 DE PILLI, T; DI FABIO, G; Massini, Roberto
Controllo statistico di processo applicato ad una linea di confezionamento di gnocchi in vaschette plastiche 1-gen-2005 Chiavaro, E; Santini, P; Massini, Roberto
Controllo statistico di processo applicato ad una linea di confezionamento di gnocchi in vaschette plastiche 1-gen-2004 Chiavaro, Emma; P., Santini; Barbanti, Davide; Massini, Roberto
Determinazione della diffusività termica di alcuni prodotti alimentari: metodo basato sulla minimizzazione dell’errore tra temperatura sperimentale e temperatura calcolata 1-gen-2002 Falcone, P.; Massini, Roberto; Severini, C.
Effect of equivalent thermal treatments on the colour and the antioxidant activity of tomato purees 1-gen-2002 Anese, M.; Falcone, P.; Fogliano, V.; Nicoli, M. C.; Massini, Roberto
Effect of superheated water cooking on some textural characteristics of cuttlefish (Sepia officinalis) 1-gen-2004 Barbanti, Davide; Massini, Roberto; Chiavaro, Emma; Rinaldi, Massimiliano
Effect of the rheological behaviour on the performance of a shell and tube heat exchanger equipped with helically corrugated tubes 1-gen-2005 S., Rozzi; Massini, Roberto; G., Paciello; Pagliarini, Giorgio; A., Trifirò
Effects of drying processing on the Maillard reaction in pasta 1-gen-1999 Anese, M.; Nicoli, M. C.; Massini, Roberto; Lerici, C. R.
Effects of heated glucose-fructose-glutamic acid solutions on the growth of Bacillus stearothermophilus 1-gen-1999 Lanciotti, R; Anese, M; Sinigaglia, M; Severini, C; Massini, Roberto
Effects of high pressure treatments on olive oil oxidation and Maillard reaction in model and food systems 1-gen-2002 Severini, C.; Baiano, A.; Rovere, P.; Dall, ; Aglio, G.; Massini, Roberto
Effetti del condizionamento sulla shelf life di semi oleosi. Studio sulla mandorla 1-gen-2000 Severini, C.; DE PILLI, T.; Gomes, T.; Massini, Roberto