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Preliminary investigation on the characterization of durum wheat flours coming from some areas of south Italy by means of 1H High-Resolution Magic Angle Spinning Nuclear Magnetic Resonance
1998-01-01 Sacco, A.; NERI BOLSI, I.; Massini, Roberto; Spraul, M.; Humpfer, E.; Ghelli, S.
Response surface methodology applied to the study of some factors affecting the Maillard reaction
1998-01-01 Anese, M; Lanciotti, R; Severini, C; Sinigaglia, M; Massini, Roberto
Shelf-life extension of fresh-like ready-to-use pear cubes
1999-01-01 Pittia, P.; Nicoli, M. C.; Comi, G.; Massini, Roberto
Study of the effects of temperature, pH and NaCl on the peptidase activities of non-starter lactic acid bacteria (NSLAB) by quadratic response surface methodology.
1999-01-01 Gobbetti, M; Lanciotti, R; DE ANGELIS, M; Corbo, M. R.; Massini, Roberto; Fox, P. F.
Effects of heated glucose-fructose-glutamic acid solutions on the growth of Bacillus stearothermophilus
1999-01-01 Lanciotti, R; Anese, M; Sinigaglia, M; Severini, C; Massini, Roberto
Effects of drying processing on the Maillard reaction in pasta
1999-01-01 Anese, M.; Nicoli, M. C.; Massini, Roberto; Lerici, C. R.
Mathematic modelling of the effects of temperature, pH, NaCl and aw on the proteolytic and lipolytic activities of cheese-related lactic acid bacteria by quadratic response surface methodology
1999-01-01 Gobbetti, M; Lanciotti, R; DE ANGELIS, M; Corbo, M. R.; Massini, Roberto; Fox, P.
Caratterizzazione organolettica della pasta in funzione delle modalità di essiccamento
1999-01-01 DE PILLI, T; DI FABIO, G; Massini, Roberto
Estrapolazione di simulazioni di laboratorio alle condizioni di sterilizzazione termica per prodotti alimentari confezionati
1999-01-01 Falcone, P; Anese, M; Massini, Roberto
Autoxidation of packed almonds as affected by Maillard reaction volatile compounds derived from roasting
2000-01-01 Severini, C.; Gomes, T.; DE PILLI, T.; Romani, S.; Massini, Roberto
Maillard reaction and lipid oxidation interactions as affected by temperature
2000-01-01 Severini, C.; Baiano, A.; Romani, S.; Massini, Roberto; Lerici, C. R.
“La dieta mediterranea” Quaderno 4 del kit didattico per insegnanti “Cultura che nutre”
2000-01-01 Massini, Roberto
Maillard reaction and lipid oxidation interactions as affected by temperature.
2000-01-01 Severini, C.; Baiano, A.; Romani, S.; Massini, Roberto; Lerici, C. R.
Oxidative stability of the lipid fraction in roasterd coffee
2000-01-01 Anese, M; DE PILLI, T; Massini, Roberto; Lerici, C. R.
Studio sul processo di estrusione applicato a farina di semi oleosi
2000-01-01 DE PILLI, T; Severini, C.; Guidolin, E.; Massini, Roberto
Effetto delle alte pressioni sulla reazione di Maillard e sull’ossidazione lipidica in sistemi modello emulsionati
2000-01-01 Severini, C.; Baiano, A.; Massini, Roberto
Effetti del condizionamento sulla shelf life di semi oleosi. Studio sulla mandorla
2000-01-01 Severini, C.; DE PILLI, T.; Gomes, T.; Massini, Roberto
“La dieta mediterranea” Quaderno 4 del kit didattico per insegnanti “Cultura che nutre”
2000-01-01 Massini, Roberto
Aspetti metodologici e strumentali ritenuti critici per la progettazione ed il controllo di un metodo di simulazione dei processi di sterilizzazione termica
2000-01-01 Falcone, P.; Massini, Roberto; Severini, C.
Effetto di soluzioni riscaldate di glucosio-fruttosio-acido glutammico sullo sviluppo di Bacillus stearothermophilus
2000-01-01 Lanciotti, R.; Anese, M.; Corbo, M. R.; Massini, Roberto
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