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The relationship between acidification capacity in milk, presence of yeast exstract, proteolitic and peptidase activities in Lactobacillus helveticus species. 1-gen-1999 Gatti, Monica; M. E., Fornasari; A., Perrone; Neviani, Erasmo
Effectiveness of chemometric techniques in discrimination of Lactobacillus helveticus biotypes from natural dairy starter cultures on the basis of phenotypic characteristics 1-gen-1999 Gatti, Monica; Contarini, G.; Neviani, Erasmo
Microorganisms belonging to the genus enterococcus in foods: Antibiotic resistance and opportunistic pathogenicity 1-gen-1999 Giraffa, G.; Neviani, E.
I microrganismi del genere Enterococcus negli alimenti: resistenza agli antibiotici e patogenicità opportunistica 1-gen-1999 Giraffa, G.; Neviani, Erasmo
Different Lactobacillus helveticus strain popolations dominate during Grana Padano Cheese-making 1-gen-1999 Giraffa, G.; Neviani, Erasmo
Presence of peptidase activities in different varietes of cheese 1-gen-1999 Gatti, Monica; Fornasari, M. E.; Mucchetti, Germano; Addeo, F.; Neviani, Erasmo
Use of surface-smear bacteria for inhibition of Listeria monocytogenes on the rind of smear cheese 1-gen-1999 Carminati, D.; Neviani, Erasmo; Ottogalli, G.; Giraffa, G.
Pyroglutamic Acid in Cheese: Presence, Origin, and Correlation with Ripening time of Grana Padano Cheese 1-gen-2000 G., Mucchetti; F., Locci; Gatti, Monica; Neviani, Erasmo; F., Addeo; Dossena, Arnaldo; Marchelli, Rosangela
Crescita di batteri lattici e cinetica di rilascio di attività enzimatiche in formaggi a pasta dura prodotti con differenti cicli termici di caseificazione 1-gen-2000 Gatti, Monica; Fornasari, M. E.; Mucchetti, Germano; Addeo, F.; Neviani, Erasmo
Analisi critica di nuovi strumenti di indagine per la tassonomia microbica e per la catalogazione della biodiversità 1-gen-2000 G., Giraffa; Neviani, Erasmo; R., Giangiacomo
Influenza della fase di acidificazione della cagliata sullo sviluppo di coliformi ed Eschericjia coli in formaggio molle. 1-gen-2000 D., Carminati; A., Perrone; F., Locci; I., Antonelli; Neviani, Erasmo; Mucchetti, Germano
Identificazione della microflora dominante nel sieroinnesto naturale per Provolone 1-gen-2000 Gatti, Monica; Guarneri, T.; Neviani, Erasmo
Metodi molecolari per l'indagine microbiologica; eterogeneità genetica e fenotipica in ceppi di Lactobacillus helveticus di origine casearia. 1-gen-2000 G., Giraffa; Gatti, Monica; Neviani, Erasmo
Molecular identification and characterization of food-associated lactobacilli 1-gen-2000 Giraffa, G.; Neviani, Erasmo
Molecolar diversity within Lactobacillus helveticus as revealed by genotypic characterization 1-gen-2000 Giraffa, G.; Gatti, Monica; Rossetti, L.; Senini, L.; Neviani, Erasmo
Pyroglutamic acid in cheese: presence, origin and correlation with the ripening time of Grana padano cheese. 1-gen-2000 Mucchetti, Germano; Locci, F.; Gatti, Monica; Neviani, Erasmo; Addeo, F.; Dossena, Arnaldo; Marchelli, Rosangela
An optimised and reproducible protocol for rapid DNA exstraction from lactic acid bacteria 1-gen-2000 Giraffa, G.; Rossetti, L.; Neviani, Erasmo
Influence of traditional brine washing of smear Taleggio cheese on the surface spreading of Listeria innocua 1-gen-2000 Carminati, D.; Perrone, A.; Neviani, Erasmo; Mucchetti, G.
Indagine sulla presenza di spore di botulino in panne di centrifuga e di affioramento 1-gen-2000 Carminati, D.; Grossi, S.; Somenzi, D.; Perrone, A.; Giraffa, G.; Neviani, Erasmo
Phenotypic and genotypic characterization of lactic acid bacteria isolated from Pecorino Toscano Cheese 1-gen-2000 Bizzarro, R.; TORRI TARELLI, G.; Giraffa, G.; Neviani, Erasmo
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