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Evoluzione storica della produzione di formaggi a Denominazione di Origine Protetta (DOP). Pratiche di produzione, utilizzo e composizione dei sieroinnesti nella caseificazione a formaggi Grana Padano e Parmigiano Reggiano: considerazioni sulla relazione tra sieroinnesto e DOP.
1998-01-01 Mucchetti, Germano; F., Addeo; Neviani, Erasmo
Lactusbacillus helveticus heterogeneity in natural cheese starters: the diversity in phenotypic cheracteristicas.
1998-01-01 M. G., Fortina; G., Nicastro; D., Carminati; Neviani, Erasmo; P. L., Manachini
Molecular identification and cluster analysis of homofermentative thermophilic lactobacilli isolated from dairy products
1998-01-01 Andrighetto, C.; De Dea, P.; Lombardi, A.; Neviani, E.; Rossetti, L.; Giraffa, G.
Influente of the temperature gradient on the growth of thermophilic lactobacilli used as natural starter in Grana cheese.
1998-01-01 G., Giraffa; L., Rossetti; Mucchetti, Germano; F., Addeo; Neviani, Erasmo
Influence of the Temperature Gradient on the Growth of Thermophilic Lactobacilli Used as Natural Starters in Grana Cheese
1998-01-01 Giraffa, G.; Rossetti, L.; Mucchetti, G.; Addeo, F.; Neviani, E.
Lactobacillus helveticus heterogeneity in natural cheese starters: The diversity in phenotypic characteristics
1998-01-01 Fortina, M. G.; Nicastro, G.; Carminati, D.; Neviani, E.; Manachini, P. L.
Molecular identification and cluster analysis of homofermentative thermophilic lactobacilli isolated from dairy product
1998-01-01 C., Andrighetto; P., De Dea; A., Lombardi; Neviani, Erasmo; L., Rossetti; G., Giraffa
Il formaggio Pecorino Toscano.
1999-01-01 Neviani, Erasmo; R., Bizzarro; A., Righini; P. M., Toppino; Mucchetti, Germano
Considerazioni relative al rischio igienico associato al consumo di latte e derivati.
1999-01-01 Neviani, Erasmo; D., Carminati
Comportamento di Enterobacteriaceae in substrati sintetici acidificati ed in prove di caseificazione a formaggio molle.
1999-01-01 A., Perrone; F., Locci; Neviani, Erasmo; Mucchetti, Germano; D., Carminati
The influence of temperature on the autolytic of thermophilic lactobacilli.
1999-01-01 M. V., Long; R., Bizzarro; Gatti, Monica; Neviani, Erasmo
Genetic and phenotypic diversities of Lactobacillus helveticus strains isolated from whey starter cultures and cheeses
1999-01-01 Giraffa, G.; Lombardi, A.; Gatti, Monica; Neviani, Erasmo; DAL MAISTRO, L.; DE DEA, P.
The relationship between acidification capacity in milk, presence of yeast exstract, proteolitic and peptidase activities in Lactobacillus helveticus species.
1999-01-01 Gatti, Monica; M. E., Fornasari; A., Perrone; Neviani, Erasmo
Profilo di proteine di parete in ceppi di Lactobacillus helveticus provenienti da differenti nicchie ecologiche
1999-01-01 Gatti, Monica; Fornasari, M. E.; DE VECCHI, P.; Neviani, Erasmo
Eterogeneità genetica e fenotipica in Lactobacillus helveticus
1999-01-01 Giraffa, G.; Gatti, Monica; Neviani, Erasmo; Giangiacomo, R.
DOP: riflessioni critiche sul significato della denominazione e implicazioni per il trasferimento sul piano pratico-applicativo delle norme di attuazione.
1999-01-01 Neviani, Erasmo; Mucchetti, Germano; R., Giangiacomo; F., Addeo
Diversità microbiologica nei formaggi
1999-01-01 Neviani, Erasmo
Autocontrollo e sicurezza degli alimenti: considerazioni emergenti da esperienze nel settore caseario
1999-01-01 Carminati, D.; Mucchetti, G.; Giangiacomo, R.; Neviani, Erasmo
Sull'igiene non si discute.
1999-01-01 Neviani, Erasmo
Microorganisms belonging to the genus enterococcus in foods: Antibiotic resistance and opportunistic pathogenicity
1999-01-01 Giraffa, G.; Neviani, E.
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