PARIS, Arianna
PARIS, Arianna
Dipartimento di Scienze Medico-Veterinarie (attivo dal 20/07/2012 al 31/12/2016)
Aspetti microbiologici di un prodotto di nicchia: lo zuccotto di Bismantova.
2004-01-01 Bacci, Cristina; Paris, Arianna; Brindani, Franco
Biofilm microbici nell’industria alimentare.
2002-01-01 Bacci, Cristina; Paris, Arianna
Biomolecular carachterization of Salmonella spp. strains isolated from animal origin foods.
2004-01-01 Paris, Arianna
Campylobacteriaceae nella filiera avicola.
2003-01-01 Bacci, Cristina; Paris, Arianna; Brindani, Franco
Campylobatteri termofili in matrici aviarie: classificazione con metodica API e PCR e individuazione del gene di patogenicita’ cadF.
2003-01-01 Bacci, Cristina; Paris, Arianna; Brindani, Franco
Caratterizzazione microbiologica di una preparazione gastronomica tradizionale "ready to eat" prodotta industrialmente: le girelle prosciutto e formaggio
2005-01-01 Paris, Arianna; Bacci, Cristina; Salsi, A; Brindani, Franco
Caratterizzazione microbiologica e analisi dei punti critici della produzione di un prodotto tipico reggiano, preparato industrialmente: il “caplèt”.
2004-01-01 Bacci, Cristina; Paris, Arianna; Salsi, A; Brindani, Franco
Comparazione dei caratteri di virulenza tra stipiti di Yersinia enterocolitica isolati da suini macellati e da carni suine (Emlia-Romagna 2006-2008)
2009-01-01 Bonardi, Silvia; Paris, Arianna; Bacci, Cristina; L., Bassi; E., Boni; S., Tagliabue; Brindani, Franco
Detection and characterization of Yersinia enterocolitica from pigs and cattle.
2007-01-01 Bonardi, Silvia; Paris, Arianna; Bacci, Cristina; D'Incau, Mario; Ferroni, Luca; Brindani, Franco
Detection, semiquantitative enumeration, and antimicrobial susceptibility of Yersinia enterocolitica in pork and chicken meats in Italy.
2010-01-01 Bonardi, Silvia; Paris, Arianna; Bassi, Luca; Salmi, Federica; Bacci, Cristina; Riboldi, Elisa; Boni, Elena; D'Incau, Mario; Tagliabue, Silvia; Brindani, Franco
Efficacia di argento-zeolite nei confronti di patogeni alimentari.
2005-01-01 Salsi, A; Paris, Arianna; Bacci, Cristina; Brindani, Franco
First results on the detection of Listeria monocytogenes in raw milk: comparison of two different analytical methods
2009-01-01 Paris, Arianna; E., Riboldi; Salmi, Federica; Bacci, Cristina; Bonardi, Silvia; Brindani, Franco
Genotypic and phenotipic virulence features in Salmonella enterica strains isolated from meat
2006-01-01 Bacci, Cristina; Paris, Arianna; Salsi, A; Brindani, Franco
Genotypic and phenotypic heterogeneity of Streptococcus thermophilus strains isolated from dairy products
2001-01-01 Giraffa, G.; Paris, Arianna; Valcavi, L.; Gatti, Monica; Neviani, Erasmo
Ice fish (Protosalanx spp. and Neosalanx spp.) and rare fish species (Sardinia pilchardus and Aphiaminuta): Microbiological evaluation for hygienic health assessment and consumer protection.
2012-01-01 Bacci, Cristina; Paris, Arianna; Boni, Elena; Bonardi, Silvia; Bassi, Luca; Alpigiani, Irene; Brindani, Franco
Identification of food pathogens with integrated use of traditional and biomolecular methods.
2008-01-01 Paris, Arianna; Bacci, Cristina; Salmi, Federica; Riboldi, E; Bonardi, Silvia; Brindani, Franco
Identificazione di stipiti di Campylobacter spp. isolati da carni avicole: metodiche a confronto.
2004-01-01 Bonardi, Silvia; Bacci, Cristina; Paris, Arianna; Brindani, Franco
Il suino quale portatore faringeo di stipiti di Yersinia enterocolitica patogeni per l'uomo.
2009-01-01 Bonardi, Silvia; Paris, Arianna; Salmi, Federica; Bacci, Cristina; Floriani, M. E.; Bignami, S.; D'Incau, M.; Tagliabue, S.; Brindani, Franco
Impiego del sistema “Vidas-LMO” per la ricerca di Listeria monocytogenes in prodotti carnei e lattiero caseari
2001-01-01 Bonardi, Silvia; Lucidi, L; Paris, Arianna; Brindani, Franco
Improvement of biomolecular methods for the identification and typing of Eschericha coli O157:H7 isolated from raw meat
2010-01-01 Paris, Arianna; Bonardi, Silvia; Bacci, Cristina; Boni, Elena; Salmi, Federica; Bassi, Luca; Brindani, Franco