IANIERI, Adriana

IANIERI, Adriana  

Dipartimento di Scienze degli Alimenti e del Farmaco  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 161 (tempo di esecuzione: 0.028 secondi).
Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
1H NMR of bovine meat extracts combined with chemometrics as a tool to distinguish between irradiated and non-irradiated meat 1-gen-2011 Caligiani, Augusta; Zanardi, Emanuela; M., Mariani; Ghidini, Sergio; Palla, Gerardo Giovanni; Ianieri, Adriana
Abattoir-Based Measures to Assess Swine Welfare: Analysis of the Methods Adopted in European Slaughterhouses 1-gen-2021 De Luca, Silvio; Zanardi, Emanuela; Alborali, Giovanni Loris; Ianieri, Adriana; Ghidini, Sergio
Advances in troubleshooting fish and seafood authentication by inorganic elemental composition 1-gen-2021 Varra, M. O.; Ghidini, S.; Husakova, L.; Ianieri, A.; Zanardi, E.
Analisi chemiometrica degli isotopi stabili e delle terre rare per l’autenticazione d’origine geografica e del metodo di produzione di branzini (Dicentrarchus Labrax L.). 1-gen-2018 Varra’, M. O.; Ghidini, S.; Zanardi, E.; Badiani, A.; Ianieri, A.
Antibiotic resistance of methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) from Italian swine chain in planktonic and biofilm form. 1-gen-2018 Colagiorgi, A.; Baldo, V.; Scali, F.; Varra’, M. O.; Zanardi, E.; Ghidini, S.; Alborali, G. L.; Ianieri, A.
ANTIMICROBIAL RESISTANCE PATTERN OF METHICILLIN-RESISTANTSTAPHYLOCOCCUS AUREUS IN THE FOOD INDUSTRY 1-gen-2011 D., Paludi; A., Vergara; A. R., Festino; DI CICCIO, Pierluigi Aldo; C., Costanzo; Conter, Mauro; Zanardi, Emanuela; Ghidini, Sergio; Ianieri, Adriana
Antimicrobial resistance profile of Staphylococcus aureus isolated from meat: a research for methicillin (oxacillin)-resistant S. aureus (MRSA). 1-gen-2009 Conter, M; Vergara, A; FESTINO A., R; Dorio, V; DI CICCIO, P; Ianieri, Adriana
ANTIMICROBIAL SUSCEPTIBILITY OF ENVIRONMENTAL STAPHYLOCOCCUS AUREUS STRAINS ISOLATED FROM A PIGEON SLAUGHTERHOUSE IN ITALY 1-gen-2005 Losito, P.; Vergara, A.; Muscariello, T.; Ianieri, Adriana
Antimicrobials consumption and slaughterhouse records in Italian fattening units 1-gen-2018 Giovanniloris, Alborali; Belluzzi, Giancarlo; Zanardi, Emanuela; Federico, Scali; Antonio Marco Maisano, ; Santucci, Giovanni; Francsca, Giudici; Enrico, Giacomini; Massimiliano, Lazzaro; Alberto, Amicabile; Baldo, Valentina; Giorgio, Bontempi; Loredana, Candela; Silvio, Borrello; Ceciliaballista, ; Gianangelo, Attanasio; Ianieri, Adriana; Ghidini, Sergio
APPLICATIONS OF CONE-BEAM COMPUTED TOMOGRAPHY (CBCT) IN THE FOOD SECTOR 1-gen-2017 Ghidini, Sergio; Fortuna, Damiano; Manetti, Leonardo; Zanardi, Emanuela; Colagiorgi, Angelo; DI CICCIO, Pierluigi Aldo; Ianieri, Adriana
Applicazione del sistema CLASSYFARM su allevamenti suinicoli da ingrasso della Lombardia: relazioni tra consumo di antibiotici, benessere e lesioni al macello 1-gen-2018 Ghidini, Sergio; Scalfi, Federico.; Borrello, S.; Colagiorgi, Anagelo; Ianieri, Adriana; DI CICCIO, Pierluigi Aldo; Varrà, MARIA OLGA; Zanardi, Emanuela; Maisano, A. M.; Giacomini, E.; Alborali, GIOVANNI LORIS
Arsenic speciation in seafood from the North Adriatic sea 1-gen-2008 Ghidini, Sergio; Zanardi, Emanuela; Conter, Mauro; Mucchino, Claudio; Maffini, Monica; Ianieri, Adriana
Aspetti normativi e stato dei controlli degli alimenti irradiati 1-gen-2010 Zanardi, Emanuela; Conter, Mauro; Ghidini, Sergio; Ianieri, Adriana
Assessing animal welfare at the slaughterhouse using Animal-Based Measures in docked and undocked heavy pigs 1-gen-2020 DE LUCA, Silvio; Ianieri, Adriana; Zanardi, Emanuela; Varrà, MARIA OLGA; Loris Alborali, Giovanni; Ghidini, Sergio
Assessment of the Antibiotic Resistance Profile, Genetic Heterogeneity and Biofilm Production of Methicillin-Resistant Staphylococcus aureus (MRSA) Isolated from The Italian Swine Production Chain 1-gen-2020 RODRIGUEZ LOPEZ, Pedro; Filipello, Virginia; Aldo Di Ciccio, Pierluigi; Pitozzi, Alessandra; Ghidini, Sergio; Scali, Federico; Ianieri, Adriana; Zanardi, Emanuela; Nadia Losio, Marina; Simon, ANCUTA CEZARA; Loris Alborali, Giovanni
Association between gastric lesions at the slaughterhouse and anti- inflammatory drug use in Italian heavy pigs 1-gen-2022 Ghidini, Sergio; DE LUCA, Silvio; Scali, Federico; Romeo1 Federica Guadagno, Claudia; Varrà, MARIA OLGA; Conter, Mauro; Ianieri, Adriana; Zanardi, Emanuela; Loris Alborali, Giovanni
Authentication of European sea bass (Dicentrarchus labrax L.) according to production method, farming system, and geographical origin by near infrared spectroscopy coupled with chemometrics 1-gen-2018 Varrà, MARIA OLGA; Ghidini, S.; Zanardi, E.; Colagiorgi, A.; Ianieri, A.
Authentication of European sea bass according to production method and geographical origin by light stable isotope ratio and rare earth elements analyses combined with chemometrics 1-gen-2019 Varrà, MARIA OLGA; Ghidini, Sergio; Zanardi, Emanuela; Badiani, Anna; Ianieri, Adriana
Behaviour of Listeria monocytogenes in anchovies during marination 1-gen-2003 Vergara, A.; Ianieri, Adriana; Colavita, G.; Paparella, A.
Biofilm formation and its relationship with the molecular characteristics of food-related methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) 1-gen-2017 Vergara, Alberto; Normanno, Giovanni; Di Ciccio, Pierluigi; Pedonese, Francesca; Nuvoloni, Roberta; Parisi, Antonio; Santagada, Gianfranco; Colagiorgi, Angelo; Zanardi, Emanuela; Ghidini, Sergio; Ianieri, Adriana