CHIZZOLINI, Roberto
CHIZZOLINI, Roberto
Dipartimento di Produzioni Animali, Biotecnologie Veterinarie, Qualità e Sicurezza degli Alimenti (attivo dal 01/01/1900 al 25/07/2012)
Antioxidants and oxidative processes of lipids and cholesterol in a dry fermented meat product (salame Milano)
1999-01-01 Chizzolini, Roberto; Zanardi, Emanuela; Dorigoni, V.
Aroma volatile molecules of mortadella
1996-01-01 Meynier, A; Gandemer, G; Novelli, E; Zanardi, Emanuela; Chizzolini, Roberto
Aspetti di sicurezza dei prodotti biologici di origine animale
2003-01-01 Ghidini, Sergio; Varisco, G.; Zanardi, Emanuela; Battaglia, Alessandra; Pinotti, M.; Chizzolini, Roberto
Calorific value and cholesterol content of normal and low-fat meat and meat products
1999-01-01 Chizzolini, Roberto; Zanardi, Emanuela; Dorigoni, V.; Ghidini, Sergio
Characterisation of Mediterranean and North Europe fermented meat products: chemistry and oxidative stability aspects
2000-01-01 Zanardi, Emanuela; Eerola, S.; Hartikainen, K.; Rizzo, A.; Badiani, A.; Dorigoni, V.; Chizzolini, Roberto
Colour stability and vitamin E content of fresh and processed pork
1999-01-01 Zanardi, Emanuela; Novelli, E.; Ghiretti, G. P.; Dorigoni, V.; Chizzolini, Roberto
Comparative evaluation of some antioxidants in salame Milano and mortadella production
1997-01-01 Ghiretti, G. P.; Zanardi, Emanuela; Novelli, E.; Campanini, Giorgio; Dazzi, Gabriella; Madarena, Giuliana; Chizzolini, Roberto
Comparative study on nitrite and nitrate ions determinations
2002-01-01 Zanardi, Emanuela; Dazzi, Gabriella; Madarena, Giuliana; Chizzolini, Roberto
Composizione dell'aroma di due prodotti di salumeria: mortadella e salame Milano
1995-01-01 Novelli, E; Gandemer, G; Meynier, A; Zanardi, Emanuela; Chizzolini, Roberto
Composizione dell'aroma di due prodotti di salumeria: mortadella e salame Milano
1995-01-01 Novelli, E; Gandemer, G; Meynier, A; Zanardi, Emanuela; Chizzolini, Roberto
Conservazione prolungata della materia prima e processi ossidativi nel salame e nella mortadella
1995-01-01 Zanardi, Emanuela; Novelli, E; Chizzolini, Roberto; Campanini, Giorgio; Dazzi, Gabriella; Madarena, Giuliana; Ghiretti, G. P.
Control of bioflavour and safety in fermented sausages: first results of a European project
2000-01-01 Demeyer, D.; Raemaekers, M.; Rizzo, A.; Holck, A.; DE SMEDT, A.; TEN BRINK, B.; Hagen, B.; Montel, C.; Zanardi, Emanuela; Murbrekke, ; Leroy, F.; Vandendrissche, F.; Lorentsen, K.; Venema, K.; Sunesen, L.; Stahnke, L.; DE VUYST, L.; Talon, R.; Chizzolini, Roberto; Eerola, S.
Determination of 4-hydroxy-2-nonenal in pork products
2002-01-01 Zanardi, Emanuela; Ghidini, Sergio; Jagersma, C.; Chizzolini, Roberto
Diversitè des ateliers traditionelles et fermiers des saucissons secs de l'Europe du Sud
2004-01-01 Lebecque, A; Rason, J; Chizzolini, Roberto; Fadda, S; Fraqueza, M. J.; Garriga, M; Ianieri, Adriana; Nychas, G; Patarata, L; Vergara, A; Zanardi, Emanuela
Effect of curing agents and spices on lipolysis and oxidation in fermented sausages
2001-01-01 Zanardi, Emanuela; Dorigoni, V; Dazzi, Gabriella; Badiani, A; Chizzolini, Roberto
Effect of light exposure on lipid and colour stability of Southern and Northern European type of sausages
2003-01-01 Zanardi, Emanuela; Dorigoni, V.; Chizzolini, Roberto; Badiani, A.
Effetto antiossidante della vitamina E nel Longissimus dorsi fresco e cotto di suino
1998-01-01 Zanardi, Emanuela; Novelli, E; Dorigoni, V; Dazzi, Gabriella; Chizzolini, Roberto
Effetto antiossidante della vitamina E nel salame Milano
1999-01-01 Zanardi, Emanuela; Novelli, E; Dazzi, Gabriella; Chizzolini, Roberto
Effetto antiossidante di composti diversi nel salame Milano
1997-01-01 Novelli, E; Ghiretti, G. P.; Zanardi, Emanuela; Campanini, Giorgio; Dazzi, Gabriella; Madarena, Giuliana; Chizzolini, Roberto
Effetto dell'esposizione alla luce sulla stabilità dei lipidi e del colore in salami di tipo mediterraneo e nord europeo
2001-01-01 Zanardi, Emanuela; Dorigoni, V; Chizzolini, Roberto; Badiani, A.
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|
Antioxidants and oxidative processes of lipids and cholesterol in a dry fermented meat product (salame Milano) | 1-gen-1999 | Chizzolini, Roberto; Zanardi, Emanuela; Dorigoni, V. | |
Aroma volatile molecules of mortadella | 1-gen-1996 | Meynier, A; Gandemer, G; Novelli, E; Zanardi, Emanuela; Chizzolini, Roberto | |
Aspetti di sicurezza dei prodotti biologici di origine animale | 1-gen-2003 | Ghidini, Sergio; Varisco, G.; Zanardi, Emanuela; Battaglia, Alessandra; Pinotti, M.; Chizzolini, Roberto | |
Calorific value and cholesterol content of normal and low-fat meat and meat products | 1-gen-1999 | Chizzolini, Roberto; Zanardi, Emanuela; Dorigoni, V.; Ghidini, Sergio | |
Characterisation of Mediterranean and North Europe fermented meat products: chemistry and oxidative stability aspects | 1-gen-2000 | Zanardi, Emanuela; Eerola, S.; Hartikainen, K.; Rizzo, A.; Badiani, A.; Dorigoni, V.; Chizzolini, Roberto | |
Colour stability and vitamin E content of fresh and processed pork | 1-gen-1999 | Zanardi, Emanuela; Novelli, E.; Ghiretti, G. P.; Dorigoni, V.; Chizzolini, Roberto | |
Comparative evaluation of some antioxidants in salame Milano and mortadella production | 1-gen-1997 | Ghiretti, G. P.; Zanardi, Emanuela; Novelli, E.; Campanini, Giorgio; Dazzi, Gabriella; Madarena, Giuliana; Chizzolini, Roberto | |
Comparative study on nitrite and nitrate ions determinations | 1-gen-2002 | Zanardi, Emanuela; Dazzi, Gabriella; Madarena, Giuliana; Chizzolini, Roberto | |
Composizione dell'aroma di due prodotti di salumeria: mortadella e salame Milano | 1-gen-1995 | Novelli, E; Gandemer, G; Meynier, A; Zanardi, Emanuela; Chizzolini, Roberto | |
Composizione dell'aroma di due prodotti di salumeria: mortadella e salame Milano | 1-gen-1995 | Novelli, E; Gandemer, G; Meynier, A; Zanardi, Emanuela; Chizzolini, Roberto | |
Conservazione prolungata della materia prima e processi ossidativi nel salame e nella mortadella | 1-gen-1995 | Zanardi, Emanuela; Novelli, E; Chizzolini, Roberto; Campanini, Giorgio; Dazzi, Gabriella; Madarena, Giuliana; Ghiretti, G. P. | |
Control of bioflavour and safety in fermented sausages: first results of a European project | 1-gen-2000 | Demeyer, D.; Raemaekers, M.; Rizzo, A.; Holck, A.; DE SMEDT, A.; TEN BRINK, B.; Hagen, B.; Montel, C.; Zanardi, Emanuela; Murbrekke, ; Leroy, F.; Vandendrissche, F.; Lorentsen, K.; Venema, K.; Sunesen, L.; Stahnke, L.; DE VUYST, L.; Talon, R.; Chizzolini, Roberto; Eerola, S. | |
Determination of 4-hydroxy-2-nonenal in pork products | 1-gen-2002 | Zanardi, Emanuela; Ghidini, Sergio; Jagersma, C.; Chizzolini, Roberto | |
Diversitè des ateliers traditionelles et fermiers des saucissons secs de l'Europe du Sud | 1-gen-2004 | Lebecque, A; Rason, J; Chizzolini, Roberto; Fadda, S; Fraqueza, M. J.; Garriga, M; Ianieri, Adriana; Nychas, G; Patarata, L; Vergara, A; Zanardi, Emanuela | |
Effect of curing agents and spices on lipolysis and oxidation in fermented sausages | 1-gen-2001 | Zanardi, Emanuela; Dorigoni, V; Dazzi, Gabriella; Badiani, A; Chizzolini, Roberto | |
Effect of light exposure on lipid and colour stability of Southern and Northern European type of sausages | 1-gen-2003 | Zanardi, Emanuela; Dorigoni, V.; Chizzolini, Roberto; Badiani, A. | |
Effetto antiossidante della vitamina E nel Longissimus dorsi fresco e cotto di suino | 1-gen-1998 | Zanardi, Emanuela; Novelli, E; Dorigoni, V; Dazzi, Gabriella; Chizzolini, Roberto | |
Effetto antiossidante della vitamina E nel salame Milano | 1-gen-1999 | Zanardi, Emanuela; Novelli, E; Dazzi, Gabriella; Chizzolini, Roberto | |
Effetto antiossidante di composti diversi nel salame Milano | 1-gen-1997 | Novelli, E; Ghiretti, G. P.; Zanardi, Emanuela; Campanini, Giorgio; Dazzi, Gabriella; Madarena, Giuliana; Chizzolini, Roberto | |
Effetto dell'esposizione alla luce sulla stabilità dei lipidi e del colore in salami di tipo mediterraneo e nord europeo | 1-gen-2001 | Zanardi, Emanuela; Dorigoni, V; Chizzolini, Roberto; Badiani, A. |