CHIZZOLINI, Roberto

CHIZZOLINI, Roberto  

Dipartimento di Produzioni Animali, Biotecnologie Veterinarie, Qualità e Sicurezza degli Alimenti (attivo dal 01/01/1900 al 25/07/2012)  

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Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
Antioxidants and oxidative processes of lipids and cholesterol in a dry fermented meat product (salame Milano) 1-gen-1999 Chizzolini, Roberto; Zanardi, Emanuela; Dorigoni, V.
Aroma volatile molecules of mortadella 1-gen-1996 Meynier, A; Gandemer, G; Novelli, E; Zanardi, Emanuela; Chizzolini, Roberto
Aspetti di sicurezza dei prodotti biologici di origine animale 1-gen-2003 Ghidini, Sergio; Varisco, G.; Zanardi, Emanuela; Battaglia, Alessandra; Pinotti, M.; Chizzolini, Roberto
Calorific value and cholesterol content of normal and low-fat meat and meat products 1-gen-1999 Chizzolini, Roberto; Zanardi, Emanuela; Dorigoni, V.; Ghidini, Sergio
Characterisation of Mediterranean and North Europe fermented meat products: chemistry and oxidative stability aspects 1-gen-2000 Zanardi, Emanuela; Eerola, S.; Hartikainen, K.; Rizzo, A.; Badiani, A.; Dorigoni, V.; Chizzolini, Roberto
Colour stability and vitamin E content of fresh and processed pork 1-gen-1999 Zanardi, Emanuela; Novelli, E.; Ghiretti, G. P.; Dorigoni, V.; Chizzolini, Roberto
Comparative evaluation of some antioxidants in salame Milano and mortadella production 1-gen-1997 Ghiretti, G. P.; Zanardi, Emanuela; Novelli, E.; Campanini, Giorgio; Dazzi, Gabriella; Madarena, Giuliana; Chizzolini, Roberto
Comparative study on nitrite and nitrate ions determinations 1-gen-2002 Zanardi, Emanuela; Dazzi, Gabriella; Madarena, Giuliana; Chizzolini, Roberto
Composizione dell'aroma di due prodotti di salumeria: mortadella e salame Milano 1-gen-1995 Novelli, E; Gandemer, G; Meynier, A; Zanardi, Emanuela; Chizzolini, Roberto
Composizione dell'aroma di due prodotti di salumeria: mortadella e salame Milano 1-gen-1995 Novelli, E; Gandemer, G; Meynier, A; Zanardi, Emanuela; Chizzolini, Roberto
Conservazione prolungata della materia prima e processi ossidativi nel salame e nella mortadella 1-gen-1995 Zanardi, Emanuela; Novelli, E; Chizzolini, Roberto; Campanini, Giorgio; Dazzi, Gabriella; Madarena, Giuliana; Ghiretti, G. P.
Control of bioflavour and safety in fermented sausages: first results of a European project 1-gen-2000 Demeyer, D.; Raemaekers, M.; Rizzo, A.; Holck, A.; DE SMEDT, A.; TEN BRINK, B.; Hagen, B.; Montel, C.; Zanardi, Emanuela; Murbrekke, ; Leroy, F.; Vandendrissche, F.; Lorentsen, K.; Venema, K.; Sunesen, L.; Stahnke, L.; DE VUYST, L.; Talon, R.; Chizzolini, Roberto; Eerola, S.
Determination of 4-hydroxy-2-nonenal in pork products 1-gen-2002 Zanardi, Emanuela; Ghidini, Sergio; Jagersma, C.; Chizzolini, Roberto
Diversitè des ateliers traditionelles et fermiers des saucissons secs de l'Europe du Sud 1-gen-2004 Lebecque, A; Rason, J; Chizzolini, Roberto; Fadda, S; FRAQUEZA M., J; Garriga, M; Ianieri, Adriana; Nychas, G; Patarata, L; Vergara, A; Zanardi, Emanuela
Effect of curing agents and spices on lipolysis and oxidation in fermented sausages 1-gen-2001 Zanardi, Emanuela; Dorigoni, V; Dazzi, Gabriella; Badiani, A; Chizzolini, Roberto
Effect of light exposure on lipid and colour stability of Southern and Northern European type of sausages 1-gen-2003 Zanardi, Emanuela; Dorigoni, V.; Chizzolini, Roberto; Badiani, A.
Effetto antiossidante della vitamina E nel Longissimus dorsi fresco e cotto di suino 1-gen-1998 Zanardi, Emanuela; Novelli, E; Dorigoni, V; Dazzi, Gabriella; Chizzolini, Roberto
Effetto antiossidante della vitamina E nel salame Milano 1-gen-1999 Zanardi, Emanuela; Novelli, E; Dazzi, Gabriella; Chizzolini, Roberto
Effetto antiossidante di composti diversi nel salame Milano 1-gen-1997 Novelli, E; GHIRETTI G., P; Zanardi, Emanuela; Campanini, Giorgio; Dazzi, Gabriella; Madarena, Giuliana; Chizzolini, Roberto
Effetto dell'esposizione alla luce sulla stabilità dei lipidi e del colore in salami di tipo mediterraneo e nord europeo 1-gen-2001 Zanardi, Emanuela; Dorigoni, V; Chizzolini, Roberto; Badiani, A.