PALLA, Gerardo Giovanni
PALLA, Gerardo Giovanni
Dipartimento di Scienze degli Alimenti (attivo dal 20/07/2012 al 31/12/2016)
1H NMR AND CHEMOMETRICS FOR THE CHARACTERIZATION OF COCOA (THEOBROMA CACAO L.) BEANS
2011-01-01 Caligiani, Augusta; Acquotti, Domenico; Palla, Gerardo Giovanni
1H NMR fingerprinting of soybean extracts, with emphasis on identification and quantification of isoflavones
2010-01-01 Caligiani, Augusta; Palla, Gerardo Giovanni; Annalisa, Maietti; Cirlini, Martina; Brandolini, Vincenzo
1H NMR of bovine meat extracts combined with chemometrics as a tool to distinguish between irradiated and non-irradiated meat
2011-01-01 Caligiani, Augusta; Zanardi, Emanuela; M., Mariani; Ghidini, Sergio; Palla, Gerardo Giovanni; Ianieri, Adriana
1H NMR STUDY OF DIFFERENT KINDS OF TEA (CAMELLIA SINENSIS L.)
2011-01-01 Rinaldi, Massimiliano; Caligiani, Augusta; A., Ferri; Palla, Gerardo Giovanni; Chiavaro, Emma
1H NMR Study of Fermented Cocoa (Theobroma Cacao L.) Beans
2010-01-01 Caligiani, Augusta; Acquotti, Domenico; Cirlini, Martina; Palla, Gerardo Giovanni
A New Procedure for Indole Bromination and Oxidative Cleavage of Tryptophyl Peptide Bonds with t-Butyl Bromide-Dimethyl Sulphoxide
1982-01-01 Palla, Gerardo Giovanni; Marchelli, Rosangela; Casnati, Giuseppe; Dossena, Arnaldo
A simple GC-MS method for the screening of betulinic, corosolic, maslinic, oleanolic and ursolic acid contents in commercial botanicals used as food supplement ingredients
2013-01-01 Caligiani, Augusta; Giulia, Malavasi; Palla, Gerardo Giovanni; Marseglia, Angela; Tognolini, Massimiliano; Bruni, Renato
A validated GC-MS method for the detection of tropane alkaloids in buckwheat (Fagopyron esculentum L.) fruits, flours and commercial foods.
2011-01-01 Caligiani, Augusta; Palla, Gerardo Giovanni; Francesca, Bonzanini; Bianchi, Alberto; Bruni, Renato
ACIDI GRASSI CICLICI NEI PRODOTTI LATTIERO-CASEARI COME markers MOLECOLARI DI QUALITA’ E TIPICITà
2012-01-01 Marseglia, Angela; Caligiani, Augusta; L., Comino; Righi, Federico; A., Quarantelli; Palla, Gerardo Giovanni
Acidi grassi ciclopropilici nei prodotti lattiero-caseari come indicatori molecolari di qualità e tipicità
2013-01-01 Marseglia, Angela; Caligiani, Augusta; Comino, L.; Righi, Federico; Quarantelli, Afro; Palla, Gerardo Giovanni
An Overview on the Presence of Cyclopropane Fatty Acids in Milk and Dairy Products
2014-01-01 Caligiani, Augusta; Marseglia, Angela; Palla, Gerardo Giovanni
Application of 1H NMR for the characterization and authentication of ‘‘Tonda Gentile Trilobata” hazelnuts from Piedmont (Italy)
2014-01-01 Caligiani, Augusta; Jean Daniel, Coisson; Fabiano, Travaglia; Domenico, Acquotti; Palla, Gerardo Giovanni; Luigi, Palla; Marco, Arlorio
Application of 1H NMR for the Characterization of Cocoa Beans of Different Geographical Origins and Fermentation Levels.
2014-01-01 Caligiani, Augusta; Luigi, Palla; Domenico, Acquotti; Angela, Marseglia; Palla, Gerardo Giovanni
Application of Gas Chromatography - Mass Spectrometry analysis to the study of works of art: paint media identification in polychrome multi-material sculptures
2001-01-01 Casoli, Antonella; P., Cremonesi; Palla, Gerardo Giovanni; M., Vizzari
APPLICATION OF HIGH RESOLUTION NMR SPECTROSCOPY FOR THE STUDY OF THE CHEMICAL MODIFICATIONS OCCURRING DURING COCOA PROCESSING
2011-01-01 Acquotti, Domenico; Caligiani, Augusta; Palla, Gerardo Giovanni
Application of High Resolution Nuclear Magnetic Resonance Spettroscopy to the study of Food Lipids
2006-01-01 Caligiani, Augusta; Cirlini, Martina; Palla, Gerardo Giovanni
APPLICAZIONE DELLA SPETTROSCOPIA 1H NMR PER L’AUTENTICAZIONE DELLA NOCCIOLA PIEMONTE (TONDA GENTILE DELLE LANGHE
2010-01-01 Caligiani, Augusta; J. D., Coisson; F., Travaglia; Palla, Gerardo Giovanni; M., Arlorio
Applicazioni chemiometriche per la caratterizzazione e identificazione di prodotti tipici: Aglio di Voghera.
2007-01-01 V., Brandolini; P., Tedeschi; A., Maietti; M., Boggian; M., Arlorio; J. D., Coisson; E., Cereti; D., Barile; A., Previati; F., DA RE; Caligiani, Augusta; Palla, Gerardo Giovanni
Caratterizzazione chimico-fisica di nuove varietà/ibridi di cartamo (Chartamus Tinctorius) in coltura tradizionale e biologica
2007-01-01 Caligiani, Augusta; Palla, Gerardo Giovanni; A., Maietti; P., Tedeschi; V., Brandolini
CARATTERIZZAZIONE DEI COMPONENTI MINORI CON POTENZIALE ATTIVITA’ NUTRACEUTICA DELLA MANNA ESTRATTA DA FRAXINUS EXCELSIOR
2010-01-01 Bruni, Renato; Caligiani, Augusta; Cirlini, Martina; Palla, Gerardo Giovanni