ZANARDI, Emanuela
ZANARDI, Emanuela
Dipartimento di Scienze degli Alimenti e del Farmaco
1H NMR of bovine meat extracts combined with chemometrics as a tool to distinguish between irradiated and non-irradiated meat
2011-01-01 Caligiani, Augusta; Zanardi, Emanuela; M., Mariani; Ghidini, Sergio; Palla, Gerardo Giovanni; Ianieri, Adriana
A look inside the Listeria monocytogenes biofilms extracellular matrix
2016-01-01 Colagiorgi, Angelo; DI CICCIO, Pierluigi Aldo; Zanardi, Emanuela; Ghidini, Sergio; Ianieri, Adriana
A NEW APPROACH TO DETECT THE ILLEGAL USE OF MECHANICALLY SEPARATED MEAT IN MORTADELLA DI BOLOGNA IGP: A PRELIMINARY INVESTIGATION
2017-01-01 Gelsomina, Bruno; Ianieri, Adriana; Zanardi, Emanuela; Carmela, Galli; Concettina, Barresi; Bentley, Stefano
Abattoir-Based Measures to Assess Swine Welfare: Analysis of the Methods Adopted in European Slaughterhouses
2021-01-01 De Luca, Silvio; Zanardi, Emanuela; Alborali, Giovanni Loris; Ianieri, Adriana; Ghidini, Sergio
Advances in troubleshooting fish and seafood authentication by inorganic elemental composition
2021-01-01 Varra, M. O.; Ghidini, S.; Husakova, L.; Ianieri, A.; Zanardi, E.
An Overview on Cyclic Fatty Acids as Biomarkers of Quality and Authenticity in the Meat Sector
2020-01-01 Lolli, Veronica; Zanardi, Emanuela; Moloney, Aidan P.; Caligiani, Augusta
Analisi chemiometrica degli isotopi stabili e delle terre rare per l’autenticazione d’origine geografica e del metodo di produzione di branzini (Dicentrarchus Labrax L.).
2018-01-01 Varra’, M. O.; Ghidini, S.; Zanardi, E.; Badiani, A.; Ianieri, A.
Antibiotic resistance of methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) from Italian swine chain in planktonic and biofilm form.
2018-01-01 Colagiorgi, A.; Baldo, V.; Scali, F.; Varra’, M. O.; Zanardi, E.; Ghidini, S.; Alborali, G. L.; Ianieri, A.
Antimicrobial and antioxidant activities of fermented meat patty with Lactobacillus strains
2018-01-01 Bagher Hashemi, S. M.; Raeisi, S.; Zanardi, E.; Paciulli, M.; Chiavaro, E.
ANTIMICROBIAL RESISTANCE PATTERN OF METHICILLIN-RESISTANTSTAPHYLOCOCCUS AUREUS IN THE FOOD INDUSTRY
2011-01-01 D., Paludi; A., Vergara; A. R., Festino; DI CICCIO, Pierluigi Aldo; C., Costanzo; Conter, Mauro; Zanardi, Emanuela; Ghidini, Sergio; Ianieri, Adriana
Antimicrobials consumption and slaughterhouse records in Italian fattening units
2018-01-01 Giovanniloris, Alborali; Belluzzi, Giancarlo; Zanardi, Emanuela; Federico, Scali; Antonio Marco Maisano, ; Santucci, Giovanni; Francsca, Giudici; Enrico, Giacomini; Massimiliano, Lazzaro; Alberto, Amicabile; Baldo, Valentina; Giorgio, Bontempi; Loredana, Candela; Silvio, Borrello; Ceciliaballista, ; Gianangelo, Attanasio; Ianieri, Adriana; Ghidini, Sergio
Antioxidants and oxidative processes of lipids and cholesterol in a dry fermented meat product (salame Milano)
1999-01-01 Chizzolini, Roberto; Zanardi, Emanuela; Dorigoni, V.
APPLICATIONS OF CONE-BEAM COMPUTED TOMOGRAPHY (CBCT) IN THE FOOD SECTOR
2017-01-01 Ghidini, Sergio; Fortuna, Damiano; Manetti, Leonardo; Zanardi, Emanuela; Colagiorgi, Angelo; DI CICCIO, Pierluigi Aldo; Ianieri, Adriana
Applicazione del sistema CLASSYFARM su allevamenti suinicoli da ingrasso della Lombardia: relazioni tra consumo di antibiotici, benessere e lesioni al macello
2018-01-01 Ghidini, Sergio; Scalfi, Federico.; Borrello, S.; Colagiorgi, Anagelo; Ianieri, Adriana; DI CICCIO, Pierluigi Aldo; Varrà, MARIA OLGA; Zanardi, Emanuela; Maisano, A. M.; Giacomini, E.; Alborali, GIOVANNI LORIS
Approaching authenticity issues in fish and seafood products by qualitative spectroscopy and chemometrics
2019-01-01 Ghidini, Sergio; Varrà, Maria Olga; Zanardi, Emanuela
Aroma volatile molecules of mortadella
1996-01-01 Meynier, A; Gandemer, G; Novelli, E; Zanardi, Emanuela; Chizzolini, Roberto
Arsenic speciation in seafood from the North Adriatic sea
2008-01-01 Ghidini, Sergio; Zanardi, Emanuela; Conter, Mauro; Mucchino, Claudio; Maffini, Monica; Ianieri, Adriana
Aspetti di sicurezza dei prodotti biologici di origine animale
2003-01-01 Ghidini, Sergio; Varisco, G.; Zanardi, Emanuela; Battaglia, Alessandra; Pinotti, M.; Chizzolini, Roberto
Aspetti normativi e stato dei controlli degli alimenti irradiati
2010-01-01 Zanardi, Emanuela; Conter, Mauro; Ghidini, Sergio; Ianieri, Adriana
Assessing animal welfare at the slaughterhouse using Animal-Based Measures in docked and undocked heavy pigs
2020-01-01 DE LUCA, Silvio; Ianieri, Adriana; Zanardi, Emanuela; Varrà, MARIA OLGA; Loris Alborali, Giovanni; Ghidini, Sergio
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|
1H NMR of bovine meat extracts combined with chemometrics as a tool to distinguish between irradiated and non-irradiated meat | 1-gen-2011 | Caligiani, Augusta; Zanardi, Emanuela; M., Mariani; Ghidini, Sergio; Palla, Gerardo Giovanni; Ianieri, Adriana | |
A look inside the Listeria monocytogenes biofilms extracellular matrix | 1-gen-2016 | Colagiorgi, Angelo; DI CICCIO, Pierluigi Aldo; Zanardi, Emanuela; Ghidini, Sergio; Ianieri, Adriana | |
A NEW APPROACH TO DETECT THE ILLEGAL USE OF MECHANICALLY SEPARATED MEAT IN MORTADELLA DI BOLOGNA IGP: A PRELIMINARY INVESTIGATION | 1-gen-2017 | Gelsomina, Bruno; Ianieri, Adriana; Zanardi, Emanuela; Carmela, Galli; Concettina, Barresi; Bentley, Stefano | |
Abattoir-Based Measures to Assess Swine Welfare: Analysis of the Methods Adopted in European Slaughterhouses | 1-gen-2021 | De Luca, Silvio; Zanardi, Emanuela; Alborali, Giovanni Loris; Ianieri, Adriana; Ghidini, Sergio | |
Advances in troubleshooting fish and seafood authentication by inorganic elemental composition | 1-gen-2021 | Varra, M. O.; Ghidini, S.; Husakova, L.; Ianieri, A.; Zanardi, E. | |
An Overview on Cyclic Fatty Acids as Biomarkers of Quality and Authenticity in the Meat Sector | 1-gen-2020 | Lolli, Veronica; Zanardi, Emanuela; Moloney, Aidan P.; Caligiani, Augusta | |
Analisi chemiometrica degli isotopi stabili e delle terre rare per l’autenticazione d’origine geografica e del metodo di produzione di branzini (Dicentrarchus Labrax L.). | 1-gen-2018 | Varra’, M. O.; Ghidini, S.; Zanardi, E.; Badiani, A.; Ianieri, A. | |
Antibiotic resistance of methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) from Italian swine chain in planktonic and biofilm form. | 1-gen-2018 | Colagiorgi, A.; Baldo, V.; Scali, F.; Varra’, M. O.; Zanardi, E.; Ghidini, S.; Alborali, G. L.; Ianieri, A. | |
Antimicrobial and antioxidant activities of fermented meat patty with Lactobacillus strains | 1-gen-2018 | Bagher Hashemi, S. M.; Raeisi, S.; Zanardi, E.; Paciulli, M.; Chiavaro, E. | |
ANTIMICROBIAL RESISTANCE PATTERN OF METHICILLIN-RESISTANTSTAPHYLOCOCCUS AUREUS IN THE FOOD INDUSTRY | 1-gen-2011 | D., Paludi; A., Vergara; A. R., Festino; DI CICCIO, Pierluigi Aldo; C., Costanzo; Conter, Mauro; Zanardi, Emanuela; Ghidini, Sergio; Ianieri, Adriana | |
Antimicrobials consumption and slaughterhouse records in Italian fattening units | 1-gen-2018 | Giovanniloris, Alborali; Belluzzi, Giancarlo; Zanardi, Emanuela; Federico, Scali; Antonio Marco Maisano, ; Santucci, Giovanni; Francsca, Giudici; Enrico, Giacomini; Massimiliano, Lazzaro; Alberto, Amicabile; Baldo, Valentina; Giorgio, Bontempi; Loredana, Candela; Silvio, Borrello; Ceciliaballista, ; Gianangelo, Attanasio; Ianieri, Adriana; Ghidini, Sergio | |
Antioxidants and oxidative processes of lipids and cholesterol in a dry fermented meat product (salame Milano) | 1-gen-1999 | Chizzolini, Roberto; Zanardi, Emanuela; Dorigoni, V. | |
APPLICATIONS OF CONE-BEAM COMPUTED TOMOGRAPHY (CBCT) IN THE FOOD SECTOR | 1-gen-2017 | Ghidini, Sergio; Fortuna, Damiano; Manetti, Leonardo; Zanardi, Emanuela; Colagiorgi, Angelo; DI CICCIO, Pierluigi Aldo; Ianieri, Adriana | |
Applicazione del sistema CLASSYFARM su allevamenti suinicoli da ingrasso della Lombardia: relazioni tra consumo di antibiotici, benessere e lesioni al macello | 1-gen-2018 | Ghidini, Sergio; Scalfi, Federico.; Borrello, S.; Colagiorgi, Anagelo; Ianieri, Adriana; DI CICCIO, Pierluigi Aldo; Varrà, MARIA OLGA; Zanardi, Emanuela; Maisano, A. M.; Giacomini, E.; Alborali, GIOVANNI LORIS | |
Approaching authenticity issues in fish and seafood products by qualitative spectroscopy and chemometrics | 1-gen-2019 | Ghidini, Sergio; Varrà, Maria Olga; Zanardi, Emanuela | |
Aroma volatile molecules of mortadella | 1-gen-1996 | Meynier, A; Gandemer, G; Novelli, E; Zanardi, Emanuela; Chizzolini, Roberto | |
Arsenic speciation in seafood from the North Adriatic sea | 1-gen-2008 | Ghidini, Sergio; Zanardi, Emanuela; Conter, Mauro; Mucchino, Claudio; Maffini, Monica; Ianieri, Adriana | |
Aspetti di sicurezza dei prodotti biologici di origine animale | 1-gen-2003 | Ghidini, Sergio; Varisco, G.; Zanardi, Emanuela; Battaglia, Alessandra; Pinotti, M.; Chizzolini, Roberto | |
Aspetti normativi e stato dei controlli degli alimenti irradiati | 1-gen-2010 | Zanardi, Emanuela; Conter, Mauro; Ghidini, Sergio; Ianieri, Adriana | |
Assessing animal welfare at the slaughterhouse using Animal-Based Measures in docked and undocked heavy pigs | 1-gen-2020 | DE LUCA, Silvio; Ianieri, Adriana; Zanardi, Emanuela; Varrà, MARIA OLGA; Loris Alborali, Giovanni; Ghidini, Sergio |