GHIDINI, Sergio

GHIDINI, Sergio  

Dipartimento di Scienze degli Alimenti e del Farmaco  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 189 (tempo di esecuzione: 0.019 secondi).
Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
1H NMR of bovine meat extracts combined with chemometrics as a tool to distinguish between irradiated and non-irradiated meat 1-gen-2011 Caligiani, Augusta; Zanardi, Emanuela; M., Mariani; Ghidini, Sergio; Palla, Gerardo Giovanni; Ianieri, Adriana
A European survey on post-mortem inspection of finishing pigs 1-gen-2022 Vieira-Pinto, Madalena; Laukkanen-Ninios, Riikka; Langkabel, Nina; Santos, Susana; Alban, Lis; Gómez Laguna, Jaime; Blagojevic, Bojan; Meemken, Diana; Bonardi, Silvia; Antunović, Boris; Maurer, Patric; Alvseike, Ole; Ghidini, Sergio
A European survey on post-mortem inspection of finishing pigs: Total condemnation criteria to declare meat unfit for human consumption 1-gen-2022 Vieira-Pinto, Madalena; Langkabel, Nina; Santos, Susana; Alban, Lis; Laguna, Jaime Gómez; Blagojevic, Bojan; Meemken, Diana; Bonardi, Silvia; Antunović, Boris; Ghidini, Sergio; Maurer, Patric; Alvseike, Ole; Laukkanen-Ninios, Riikka
A importância de incluir um score de cicatrização na classificação da mordedura de cauda em carcaças de suínos no matadouro 1-gen-2022 Alice, Gomes1; Romeo, CLAUDIA ROSA; Ghidini, Sergio; Madalena, Vieira-Pinto
A look inside the Listeria monocytogenes biofilms extracellular matrix 1-gen-2016 Colagiorgi, Angelo; DI CICCIO, Pierluigi Aldo; Zanardi, Emanuela; Ghidini, Sergio; Ianieri, Adriana
Abattoir-Based Measures to Assess Swine Welfare: Analysis of the Methods Adopted in European Slaughterhouses 1-gen-2021 De Luca, Silvio; Zanardi, Emanuela; Alborali, Giovanni Loris; Ianieri, Adriana; Ghidini, Sergio
Additional post-mortem inspection procedures and laboratory methods as supplements for visual meat inspection of finishing pigs in Europe—Use and variability 1-gen-2022 Laukkanen-Ninios, R.; Ghidini, S.; Gomez Laguna, J.; Langkabel, N.; Santos, S.; Maurer, P.; Meemken, D.; Alban, L.; Alvseike, O.; Vieira-Pinto, M.
Advances in troubleshooting fish and seafood authentication by inorganic elemental composition 1-gen-2021 Varra, M. O.; Ghidini, S.; Husakova, L.; Ianieri, A.; Zanardi, E.
Analisi chemiometrica degli isotopi stabili e delle terre rare per l’autenticazione d’origine geografica e del metodo di produzione di branzini (Dicentrarchus Labrax L.). 1-gen-2018 Varra’, M. O.; Ghidini, S.; Zanardi, E.; Badiani, A.; Ianieri, A.
ANALYSIS OF EUROPEAN MEAT INSPECTION CODE SYSTEMS DISCLOSES WIDE VARIATIONS IN TERMINOLOGY AND DATA 1-gen-2022 Alban, Lis; Vieira-Pinto, Madalena; Meemken, Diana; Maurer, Patric; Ghidini, Sergio; Santos, Susana; Gómez Laguna, Jaime; Laukkanen-Ninios, Riikka; Alvseike, Ole; Langkabel, Nina
Analysis of Trace Element Contents in Canine Struvite Urolithiasis 1-gen-2006 Dodi, P. L.; Zanotti, C.; Ghidini, Sergio
Antibiotic resistance of methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) from Italian swine chain in planktonic and biofilm form. 1-gen-2018 Colagiorgi, A.; Baldo, V.; Scali, F.; Varra’, M. O.; Zanardi, E.; Ghidini, S.; Alborali, G. L.; Ianieri, A.
ANTIMICROBIAL RESISTANCE PATTERN OF METHICILLIN-RESISTANTSTAPHYLOCOCCUS AUREUS IN THE FOOD INDUSTRY 1-gen-2011 D., Paludi; A., Vergara; A. R., Festino; DI CICCIO, Pierluigi Aldo; C., Costanzo; Conter, Mauro; Zanardi, Emanuela; Ghidini, Sergio; Ianieri, Adriana
Antimicrobials consumption and slaughterhouse records in Italian fattening units 1-gen-2018 Giovanniloris, Alborali; Belluzzi, Giancarlo; Zanardi, Emanuela; Federico, Scali; Antonio Marco Maisano, ; Santucci, Giovanni; Francsca, Giudici; Enrico, Giacomini; Massimiliano, Lazzaro; Alberto, Amicabile; Baldo, Valentina; Giorgio, Bontempi; Loredana, Candela; Silvio, Borrello; Ceciliaballista, ; Gianangelo, Attanasio; Ianieri, Adriana; Ghidini, Sergio
APPLICATIONS OF CONE-BEAM COMPUTED TOMOGRAPHY (CBCT) IN THE FOOD SECTOR 1-gen-2017 Ghidini, Sergio; Fortuna, Damiano; Manetti, Leonardo; Zanardi, Emanuela; Colagiorgi, Angelo; DI CICCIO, Pierluigi Aldo; Ianieri, Adriana
Applicazione del sistema CLASSYFARM su allevamenti suinicoli da ingrasso della Lombardia: relazioni tra consumo di antibiotici, benessere e lesioni al macello 1-gen-2018 Ghidini, Sergio; Scalfi, Federico.; Borrello, S.; Colagiorgi, Anagelo; Ianieri, Adriana; DI CICCIO, Pierluigi Aldo; Varrà, MARIA OLGA; Zanardi, Emanuela; Maisano, A. M.; Giacomini, E.; Alborali, GIOVANNI LORIS
Approaching authenticity issues in fish and seafood products by qualitative spectroscopy and chemometrics 1-gen-2019 Ghidini, Sergio; Varrà, Maria Olga; Zanardi, Emanuela
Arsenic speciation in seafood from the North Adriatic sea 1-gen-2008 Ghidini, Sergio; Zanardi, Emanuela; Conter, Mauro; Mucchino, Claudio; Maffini, Monica; Ianieri, Adriana
Aspetti di sicurezza dei prodotti biologici di origine animale 1-gen-2003 Ghidini, Sergio; Varisco, G.; Zanardi, Emanuela; Battaglia, Alessandra; Pinotti, M.; Chizzolini, Roberto
Aspetti normativi e stato dei controlli degli alimenti irradiati 1-gen-2010 Zanardi, Emanuela; Conter, Mauro; Ghidini, Sergio; Ianieri, Adriana