DI PEDE, GIUSEPPE
DI PEDE, GIUSEPPE
Dipartimento di Scienze degli Alimenti e del Farmaco
Effects of colonic fermentation on the stability of fresh and black onion bioactives
2022-01-01 Moreno-Ortega, Alicia; Di Pede, Giuseppe; Mena, Pedro; Calani, Luca; Del Rio, Daniele; Moreno-Rojas, José Manuel; Pereira-Caro, Gema
Evolutionary Wheat Populations in High-Quality Breadmaking as a Tool to Preserve Agri-Food Biodiversity
2022-01-01 Spaggiari, M.; Marchini, M.; Calani, L.; Dodi, R.; Di Pede, G.; Dall'Asta, M.; Scazzina, F.; Barbieri, A.; Righetti, L.; Folloni, S.; Ranieri, R.; Dall'Asta, C.; Galaverna, G.
Glycemic index values of pasta products: An overview
2021-01-01 Di Pede, G.; Dodi, R.; Scarpa, C.; Brighenti, F.; Dall'Asta, M.; Scazzina, F.
Human colonic catabolism of dietary flavan-3-ol bioactives
2022-01-01 Di Pede, Giuseppe; Mena, Pedro; Bresciani, Letizia; Almutairi, Tahani M; Del Rio, Daniele; Clifford, Michael N; Crozier, Alan
In vitro (poly)phenol catabolism of unformulated- and phytosome-formulated cranberry (Vaccinium macrocarpon) extracts
2021-01-01 Bresciani, L.; Di Pede, G.; Favari, C.; Calani, L.; Francinelli, V.; Riva, A.; Petrangolini, G.; Allegrini, P.; Mena, P.; Del Rio, D.
In Vitro Colonic Fermentation of (Poly)phenols and Organosulfur Compounds of Fresh and Black Garlic
2022-01-01 Moreno-Ortega, Alicia; Di Pede, Giuseppe; Pereira-Caro, Gema; Calani, Luca; Mena, Pedro; Del Rio, Daniele; Moreno-Rojas, José Manuel
In Vitro Faecal Fermentation of Monomeric and Oligomeric Flavan-3-ols: Catabolic Pathways and Stoichiometry
2022-01-01 Di Pede, Giuseppe; Bresciani, Letizia; Brighenti, Furio; Clifford, Michael N; Crozier, Alan; Del Rio, Daniele; Mena, Pedro
Pasta Structure Affects Mastication, Bolus Properties, and Postprandial Glucose and Insulin Metabolism in Healthy Adults
2022-01-01 Vanhatalo, Saara; Dall'Asta, Margherita; Cossu, Marta; Chiavaroli, Laura; Francinelli, Veronica; Pede, Giuseppe Di; Dodi, Rossella; Närväinen, Johanna; Antonini, Monica; Goldoni, Matteo; Holopainen-Mantila, Ulla; Cas, Alessandra Dei; Bonadonna, Riccardo; Brighenti, Furio; Poutanen, Kaisa; Scazzina, Francesca
Revisiting the bioavailability of flavan-3-ols in humans: A systematic review and comprehensive data analysis
2022-01-01 Di Pede, Giuseppe; Mena, Pedro; Bresciani, Letizia; Achour, Mariem; Lamuela-Raventós, Rosa M; Estruch, Ramon; Landberg, Rikard; Kulling, Sabine E; Wishart, David; Rodriguez-Mateos, Ana; Crozier, Alan; Manach, Claudine; Del Rio, Daniele
The importance of glycemic index on post-prandial glycaemia in the context of mixed meals: A randomized controlled trial on pasta and rice
2021-01-01 Chiavaroli, Laura; Di Pede, Giuseppe; Dall'Asta, Margherita; Cossu, Marta; Francinelli, Veronica; Goldoni, Matteo; Scazzina, Francesca; Brighenti, Furio
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|
Effects of colonic fermentation on the stability of fresh and black onion bioactives | 1-gen-2022 | Moreno-Ortega, Alicia; Di Pede, Giuseppe; Mena, Pedro; Calani, Luca; Del Rio, Daniele; Moreno-Rojas, José Manuel; Pereira-Caro, Gema | |
Evolutionary Wheat Populations in High-Quality Breadmaking as a Tool to Preserve Agri-Food Biodiversity | 1-gen-2022 | Spaggiari, M.; Marchini, M.; Calani, L.; Dodi, R.; Di Pede, G.; Dall'Asta, M.; Scazzina, F.; Barbieri, A.; Righetti, L.; Folloni, S.; Ranieri, R.; Dall'Asta, C.; Galaverna, G. | |
Glycemic index values of pasta products: An overview | 1-gen-2021 | Di Pede, G.; Dodi, R.; Scarpa, C.; Brighenti, F.; Dall'Asta, M.; Scazzina, F. | |
Human colonic catabolism of dietary flavan-3-ol bioactives | 1-gen-2022 | Di Pede, Giuseppe; Mena, Pedro; Bresciani, Letizia; Almutairi, Tahani M; Del Rio, Daniele; Clifford, Michael N; Crozier, Alan | |
In vitro (poly)phenol catabolism of unformulated- and phytosome-formulated cranberry (Vaccinium macrocarpon) extracts | 1-gen-2021 | Bresciani, L.; Di Pede, G.; Favari, C.; Calani, L.; Francinelli, V.; Riva, A.; Petrangolini, G.; Allegrini, P.; Mena, P.; Del Rio, D. | |
In Vitro Colonic Fermentation of (Poly)phenols and Organosulfur Compounds of Fresh and Black Garlic | 1-gen-2022 | Moreno-Ortega, Alicia; Di Pede, Giuseppe; Pereira-Caro, Gema; Calani, Luca; Mena, Pedro; Del Rio, Daniele; Moreno-Rojas, José Manuel | |
In Vitro Faecal Fermentation of Monomeric and Oligomeric Flavan-3-ols: Catabolic Pathways and Stoichiometry | 1-gen-2022 | Di Pede, Giuseppe; Bresciani, Letizia; Brighenti, Furio; Clifford, Michael N; Crozier, Alan; Del Rio, Daniele; Mena, Pedro | |
Pasta Structure Affects Mastication, Bolus Properties, and Postprandial Glucose and Insulin Metabolism in Healthy Adults | 1-gen-2022 | Vanhatalo, Saara; Dall'Asta, Margherita; Cossu, Marta; Chiavaroli, Laura; Francinelli, Veronica; Pede, Giuseppe Di; Dodi, Rossella; Närväinen, Johanna; Antonini, Monica; Goldoni, Matteo; Holopainen-Mantila, Ulla; Cas, Alessandra Dei; Bonadonna, Riccardo; Brighenti, Furio; Poutanen, Kaisa; Scazzina, Francesca | |
Revisiting the bioavailability of flavan-3-ols in humans: A systematic review and comprehensive data analysis | 1-gen-2022 | Di Pede, Giuseppe; Mena, Pedro; Bresciani, Letizia; Achour, Mariem; Lamuela-Raventós, Rosa M; Estruch, Ramon; Landberg, Rikard; Kulling, Sabine E; Wishart, David; Rodriguez-Mateos, Ana; Crozier, Alan; Manach, Claudine; Del Rio, Daniele | |
The importance of glycemic index on post-prandial glycaemia in the context of mixed meals: A randomized controlled trial on pasta and rice | 1-gen-2021 | Chiavaroli, Laura; Di Pede, Giuseppe; Dall'Asta, Margherita; Cossu, Marta; Francinelli, Veronica; Goldoni, Matteo; Scazzina, Francesca; Brighenti, Furio |