EC Regulation 853/2004 will require that animals with hides, skins or fleeces posing an unacceptable risk of contamination to meat during slaughter cannot be slaughtered for human consumption unless they are cleaned beforehand. In order to comply with such provisions, the Operators must ensure that proper procedures have been established; the evaluation of such procedures is a prioriy fot the OV, who must rely on clearly defined standards of cleanliness. The Authors take into account two different guidance schemes from Belgian and UK Food Safety Authorities in order to better classify cattle cleanliness at slaughter

Presentazione degli animali alla macellazione: categorizzazione sulla base del grado di pulizia della pelle/vello nella specie bovina / G., Liuzzo; A., Poeta; Bentley, Stefano. - (2007), pp. 331-334. (Intervento presentato al convegno Rintracciabilità e corretta prassi igienica nella produzione primaria: un'opportunità per il veterinario igienista. tenutosi a Cesenatico, Sala Convegni Palazzo del Turismo nel 14-16 giugno 2007).

Presentazione degli animali alla macellazione: categorizzazione sulla base del grado di pulizia della pelle/vello nella specie bovina

BENTLEY, Stefano
2007-01-01

Abstract

EC Regulation 853/2004 will require that animals with hides, skins or fleeces posing an unacceptable risk of contamination to meat during slaughter cannot be slaughtered for human consumption unless they are cleaned beforehand. In order to comply with such provisions, the Operators must ensure that proper procedures have been established; the evaluation of such procedures is a prioriy fot the OV, who must rely on clearly defined standards of cleanliness. The Authors take into account two different guidance schemes from Belgian and UK Food Safety Authorities in order to better classify cattle cleanliness at slaughter
2007
Presentazione degli animali alla macellazione: categorizzazione sulla base del grado di pulizia della pelle/vello nella specie bovina / G., Liuzzo; A., Poeta; Bentley, Stefano. - (2007), pp. 331-334. (Intervento presentato al convegno Rintracciabilità e corretta prassi igienica nella produzione primaria: un'opportunità per il veterinario igienista. tenutosi a Cesenatico, Sala Convegni Palazzo del Turismo nel 14-16 giugno 2007).
File in questo prodotto:
File Dimensione Formato  
Presentazione degli animali alla macellazione.pdf

non disponibili

Tipologia: Documento in Post-print
Licenza: Creative commons
Dimensione 31.28 kB
Formato Adobe PDF
31.28 kB Adobe PDF   Visualizza/Apri   Richiedi una copia

I documenti in IRIS sono protetti da copyright e tutti i diritti sono riservati, salvo diversa indicazione.

Utilizza questo identificativo per citare o creare un link a questo documento: https://hdl.handle.net/11381/2538346
Citazioni
  • ???jsp.display-item.citation.pmc??? ND
  • Scopus ND
  • ???jsp.display-item.citation.isi??? ND
social impact