DODI, ROSSELLA
DODI, ROSSELLA
Dipartimento di Scienze degli Alimenti e del Farmaco
Effect of the Pasta Making Process on Slowly Digestible Starch Content
2023-01-01 Dodi, Rossella; Di Pede, Giuseppe; Scarpa, Cecilia; Deon, Valeria; Dall'Asta, Margherita; Scazzina, Francesca
Evolutionary Wheat Populations in High-Quality Breadmaking as a Tool to Preserve Agri-Food Biodiversity
2022-01-01 Spaggiari, M.; Marchini, M.; Calani, L.; Dodi, R.; Di Pede, G.; Dall'Asta, M.; Scazzina, F.; Barbieri, A.; Righetti, L.; Folloni, S.; Ranieri, R.; Dall'Asta, C.; Galaverna, G.
Glycemic index values of pasta products: An overview
2021-01-01 Di Pede, G.; Dodi, R.; Scarpa, C.; Brighenti, F.; Dall'Asta, M.; Scazzina, F.
Pasta Structure Affects Mastication, Bolus Properties, and Postprandial Glucose and Insulin Metabolism in Healthy Adults
2022-01-01 Vanhatalo, Saara; Dall'Asta, Margherita; Cossu, Marta; Chiavaroli, Laura; Francinelli, Veronica; Pede, Giuseppe Di; Dodi, Rossella; Närväinen, Johanna; Antonini, Monica; Goldoni, Matteo; Holopainen-Mantila, Ulla; Cas, Alessandra Dei; Bonadonna, Riccardo; Brighenti, Furio; Poutanen, Kaisa; Scazzina, Francesca
Postprandial blood glucose and insulin responses to breads formulated with different wheat evolutionary populations (Triticum aestivum L.): A randomized controlled trial on healthy subjects
2022-01-01 Dall'Asta, M.; Dodi, R.; Pede, G. D.; Marchini, M.; Spaggiari, M.; Gallo, A.; Righetti, L.; Brighenti, F.; Galaverna, G.; Dall'Asta, C.; Ranieri, R.; Folloni, S.; Scazzina, F.
Traditional and non-conventional pasta-making processes: Effect on in vitro starch digestibility
2021-01-01 Dodi, R.; Bresciani, L.; Biasini, B.; Cossu, M.; Scazzina, F.; Taddei, F.; D'Egidio, M. G.; Dall'Asta, M.; Martini, D.
Understanding the gut-kidney axis in nephrolithiasis: an analysis of the gut microbiota composition and functionality of stone formers
2018-01-01 Ticinesi, Andrea; Milani, Christian; Guerra, Angela; Allegri, Franca; Lauretani, Fulvio; Nouvenne, Antonio; Mancabelli, Leonardo; Lugli, Gabriele Andrea; Turroni, Francesca; Duranti, Sabrina; Mangifesta, Marta; Viappiani, Alice; Ferrario, Chiara; Dodi, Rossella; Dall'Asta, Margherita; Del Rio, Daniele; Ventura, Marco; Meschi, Tiziana
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
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Effect of the Pasta Making Process on Slowly Digestible Starch Content | 1-gen-2023 | Dodi, Rossella; Di Pede, Giuseppe; Scarpa, Cecilia; Deon, Valeria; Dall'Asta, Margherita; Scazzina, Francesca | |
Evolutionary Wheat Populations in High-Quality Breadmaking as a Tool to Preserve Agri-Food Biodiversity | 1-gen-2022 | Spaggiari, M.; Marchini, M.; Calani, L.; Dodi, R.; Di Pede, G.; Dall'Asta, M.; Scazzina, F.; Barbieri, A.; Righetti, L.; Folloni, S.; Ranieri, R.; Dall'Asta, C.; Galaverna, G. | |
Glycemic index values of pasta products: An overview | 1-gen-2021 | Di Pede, G.; Dodi, R.; Scarpa, C.; Brighenti, F.; Dall'Asta, M.; Scazzina, F. | |
Pasta Structure Affects Mastication, Bolus Properties, and Postprandial Glucose and Insulin Metabolism in Healthy Adults | 1-gen-2022 | Vanhatalo, Saara; Dall'Asta, Margherita; Cossu, Marta; Chiavaroli, Laura; Francinelli, Veronica; Pede, Giuseppe Di; Dodi, Rossella; Närväinen, Johanna; Antonini, Monica; Goldoni, Matteo; Holopainen-Mantila, Ulla; Cas, Alessandra Dei; Bonadonna, Riccardo; Brighenti, Furio; Poutanen, Kaisa; Scazzina, Francesca | |
Postprandial blood glucose and insulin responses to breads formulated with different wheat evolutionary populations (Triticum aestivum L.): A randomized controlled trial on healthy subjects | 1-gen-2022 | Dall'Asta, M.; Dodi, R.; Pede, G. D.; Marchini, M.; Spaggiari, M.; Gallo, A.; Righetti, L.; Brighenti, F.; Galaverna, G.; Dall'Asta, C.; Ranieri, R.; Folloni, S.; Scazzina, F. | |
Traditional and non-conventional pasta-making processes: Effect on in vitro starch digestibility | 1-gen-2021 | Dodi, R.; Bresciani, L.; Biasini, B.; Cossu, M.; Scazzina, F.; Taddei, F.; D'Egidio, M. G.; Dall'Asta, M.; Martini, D. | |
Understanding the gut-kidney axis in nephrolithiasis: an analysis of the gut microbiota composition and functionality of stone formers | 1-gen-2018 | Ticinesi, Andrea; Milani, Christian; Guerra, Angela; Allegri, Franca; Lauretani, Fulvio; Nouvenne, Antonio; Mancabelli, Leonardo; Lugli, Gabriele Andrea; Turroni, Francesca; Duranti, Sabrina; Mangifesta, Marta; Viappiani, Alice; Ferrario, Chiara; Dodi, Rossella; Dall'Asta, Margherita; Del Rio, Daniele; Ventura, Marco; Meschi, Tiziana |